Hoogeslag Sales & Export

Consultants

Al meer dan 25 jaar is Marchell Hoogeslag actief als Exportmanager, voornamelijk in de foodsector. In die tijd werd saleservaring opgedaan in vrijwel alle landen van de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2013 zet Marchell deze ervaring en het opgebouwde zakelijke netwerk in als ondernemer in zijn eigen bedrijf: Hoogeslag Sales & Export

Kennis van taal en cultuur opent deuren.

Het beheersen van vreemde talen is noodzaak om te gaan exporteren. “Dat is toch een belangrijk wapen, dat ik Frans, Duits, Engels en Spaans in woord en geschrift beheers. Minstens zo belangrijk is kennis van cultuur, gebruiken en tradities. Dat ik heb ik in de loop der jaren door schade en schande wel geleerd. Wij Nederlanders zijn in de ogen van veel anderen vaak nogal direct. Te direct. Dan sla je in een land als Frankrijk al snel de plank mis. Op de juiste manier benaderen is ontzettend belangrijk”

De telefoon pakken en bellen.

De diensten die Hoogeslag Sales & Export aanbiedt zijn divers. Denk aan marktonderzoek, werving en selectie buitenlandse agenten, acquisitie, representatie op internationale vakbeurzen, sales- en vertaalwerkzaamheden, etc. “Eigenlijk alles wat er komt kijken om de stap naar het buitenland te maken. En dan niet alleen plannen maken, maar vooral het uitvoeren ervan. Iemand moet uiteindelijk de telefoon gaan pakken om potentiële zakenrelaties over de grens proberen te interesseren voor een product of dienst. Dat blijkt voor veel MKB-ers best lastig. Zeker de wat jongere generatie vindt dat vaak een dingetje. Met bellen heb je vaak tien keer “nee” voordat je “ja” krijgt. Niet iedereen kan daar mee omgaan”

Buitenlandse partners

Inmiddels gaat de dienstverlening verder dan alleen ondersteuning bij sales en export. Ook op het gebied van import wordt aan de weg getimmerd. Zo is Marchell bezig met de werving van leveranciers in Oost-Europa voor een onderneming in de bouwsector. “Ontzettend leuk om te doen. Ik krijg energie van het werken met andere sectoren dan alleen de foodsector.

Je horizon wordt breder, en je netwerk ook”

Export landen

Duitsland | België | Frankrijk | Spanje | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Hoogeslag Sales & Export | Marchell Hoogeslag