Hortilife

Greenhouses

Om de voedselketen optimaal voor de mensen te laten werken is tuincultuur een noodzaak. De Nederlandse tuinbouw is al jaren koploper in de ontwikkelingen en innovaties op dit gebied. Hortilife weet als geen ander bedrijf wat de invloeden zijn op teelt en het verbouwen in kassen. Met ruim twintig jaar ervaring levert Hortilife kascomplexen die voldoen aan EU en UN normeringen/regelgeving. Hortilife exporteert de kascomplexen naar Oost-Europa waar het bedrijf sinds 1994 actief is.

‘hightech’ en duurzaam

Hortilife ontwikkelt en bouwt kascomplexen met Nederlandse technologie en materialen die in Nederland zijn gefabriceerd. Duurzaam produceren ook op lange termijn, wordt mede bepaald door de keuze voor de glasafmetingen, de eventuele zeefinstallaties, de lichttransmissie en de bouwmaterialen, zodat de teelt in een veilig complex is gegarandeerd. De constructie van een kascomplex zijn bijvoorbeeld gebaseerd op de weersomstandigheden en op de verwachte sneeuwbelasting in Oost-Europa. Zo bouwt Hortilife nu een kascomplex in Magadan Rusland, waar de buitentemperatuur in de winterperiode kan dalen tot -50 graden. Dit stelt extra eisen aan de verwarming, Hortilife levert hiervoor de oplossing.

Veel actief in Oost-Europa

Een belangrijke markt voor Hortilife is de Oost-Europese markt. Een kascomplex kan turnkey worden opgeleverd inclusief constructie, glas, verwarmings- en koelsystemen, bewatering (-drainage) en meststofsystemen, teeltsystemen, klimaatcomputer en software. Het gebeurd ook dat Hortilife in een consortium opereert en onderdelen levert of zorgt voor modernisering van bestaande kascomplexen. De afgelopen jaren heeft Hortilife in Oost-Europa zo’n 500 hectare aan kassen gemoderniseerd en zo’n 200 hectare turnkey opgeleverd. Via de overname van QEP Holland in 2018 is ook een mooi klantenbestand in Afrika en Zuid-Amerika aangeboord.

Innovatie

Hortilife zet met haar verschillende partners stevig in op innovatie, waarbij veel aandacht uitgaat naar energiebesparing. De energiekosten zijn vaak hoog, besparingen kunnen met het ‘Air & Energy-system’ effectief worden teruggebracht. Door luchtventilatiekanalen onder het gewas te plaatsen in combinatie met warmteterugwinning in de gevel, wordt een meer uniforme temperatuurverdeling gerealiseerd met minder energie. Het gewas groeit beter en de productie stijgt. Tegelijkertijd wordt energie bespaard en dalen de energiekosten. Ook zijn er samenwerkingen met Nederlandse partners voor de productie van staal en aluminium frames, schermsystemen en bijvoorbeeld een dakwasmachine voor het reinigen van het glas.

Hortilife is bezig nieuwe markten in de Balkan aan te boren. Door klimaatverandering zijn al meerdere jaren op rij oogsten op open velden grotendeels mislukt en daardoor is er meer belangstelling voor de bouw van kassen.

Export landen

Rusland | Oekraïne | Wit-Rusland | Polen | Kazachstan | de Baltische staten | Zambia | Kenia | Armenië | Ethiopië | Brazilië | Mexico

Account Manager

Hortilife | Roland Bakker