Gespecialiseerd vertaalbureau in tuinbouw keten

HortiTaal

Gespecialiseerd vertaalbureau in tuinbouw keten

HortiTaal is een gespecialiseerd vertaalbureau dat zich richt op de hele keten van de moderne tuinbouw: van veredeling tot productie; van retail tot eindconsument. Wij combineren het vak van vertalen met een unieke kennis van de terminologie uit de branche en aangrenzende sectoren. Sinds de oprichting in 2006 zijn langdurige partnerschappen gesloten met meer dan 40 toonaangevende internationale spelers uit de tuinbouw.

Specialist in de branche

HortiTaal is in 2006 opgericht door Susanna Ruiter-Bähler. Zij is geboren in het kanton Tessin, het Italiaans sprekende deel van Zwitserland en beheerst maar liefst zeven talen. Meer dan vijftien jaar is zij werkzaam geweest in productmanagement, marketing en sales bij gerenommeerde internationale veredelingsbedrijven in Zwitserland, Nederland en Duitsland. Haar brede kennis en oog voor detail maken hét verschil in de vertaalde teksten van HortiTaal. Want de juiste terminologie kennen is één ding, maar de sector écht begrijpen is een tweede. Door nauw contact met de branche en het constant up-to-date brengen van haar kennis, garandeert Susanna een optimale afstemming van de teksten op de doelgroepen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de verschillen in de zakelijke culturen van verschillende landen.

Van alle talen thuis

HortiTaal werkt rechtstreeks samen met een groot aantal freelance vertalers. Allen hebben zij een relatie met de moderne tuinbouw en het vakjargon dat daarbij hoort. Om de beste kwaliteit te kunnen garanderen, wordt uitsluitende gewerkt met native speaker vertalers die woonachtig zijn in het land waar hun taal gesproken wordt.

Begin bij de bron

De laatste jaren ziet Susanna de werkzaamheden meer verschuiven van sec vertalingen naar het zelf ophalen van de content. Susanna: “Ons credo is: hoe beter de brontekst, hoe beter de vertalingen. We worden steeds meer gevraagd om ook de bronteksten te verbeteren. Dit schuift daarna vanzelf door naar ook het zelf maken van de teksten. Zo houden wij regelmatig interviews in opdracht van onze klanten en vertalen deze na goedkeuring. Dat is net zo efficiënt”.

Toekomst

Door de absolute focus op kwaliteit in een nichebranche als de tuinbouw is HortiTaal uitgegroeid tot een autoriteit in de branche. De teksten en vertalingen van HortiTaal zorgen voor een sterke professionele uitstraling en daarmee gepaard gaande stijging van de sales. De huidige klanten zijn de ambassadeurs van het bedrijf en zorgen door positieve mond-op-mondreclame voor een gestage groei van HortiTaal.

 

Export landen

Europa | Focus op Duitstalige landen

Ceo

HortiTaal | Susanna Ruiter-Bähler