Refurbished onderdelen uit de cv-ketel

HR Premium Parts

Refurbished onderdelen uit de cv-ketel

Refurbished onderdelen uit de cv-ketel, dat is wat HR Premium Parts uit Twello kan leveren aan installatiebedrijven. Het gaat hier onder andere om gereviseerde cv-onderdelen welke binnen de bestaande CE certificering opnieuw worden uitgeleverd.

Zes jaar geleden is Marcel de Graaf hiermee gestart. De aanleiding was dat hij ontdekte hoe snel we eigenlijk een complete cv-ketel vervangen, terwijl de ketel, die misschien nog geen tien jaar oud is, eigenlijk op één onderdeel na goed is.

De Graaf ontwikkelde een nieuw businessmodel: de verkoop van refurbished onderdelen uit de cv-ketel. Hij gaat samenwerken met enkele gecertificeerde demontage en revisiebedrijven in Gelderland en zet een kringloop op. Afgedankte ketels worden netjes gedemonteerd, de onderdelen deskundig gereviseerd en HR Premium Parts verzorgt de business-to-business handel met installateurs. Op deze manier kunnen installateurs refurbished onderdelen kopen en in cv-ketels plaatsen, waardoor deze langer meegaan. Samenwerking met deze 4 bedrijven om het circulaire principe in deze branche in de benen te krijgen is succesvol gebleken.

Duurzaamheid

Het blijkt een goed businessmodel te zijn, dat werkt en inspeelt op een steeds duurzamere maatschappij. Duurzaamheid en circulariteit zijn steeds verder ingeburgerd in het dagelijkse besef. Steeds vaker worden gereviseerde onderdelen in combinatie met uitgebreide garantie ingezet waarmee de kwaliteit wordt onderstreept. Een groot verschil met de 2e hands onderdelen markt is dat die alleen een opknapbeurt hebben gehad en vervolgens met of zonder garantie worden verkocht.

Binnen de Cleantech Regio is het bedrijf verbonden met het project Cirkelwaarde, waar met bedrijven als Circulus Berkel wordt gekeken naar de voorkoming van e-waste. Met studenten van Saxion is hij ook bezig om te bekijken of er een businessmodel te maken is voor het vermarkten van een wisselketel.

Zijn assortiment bestaat inmiddels uit onderdelen van cv ketels, warmtepompen, omvormers, maar op termijn zullen ook airco’s hieronder vallen. Alles waar een print of ventilator in zit, kunnen ze in principe aan.

As a service model

Daarnaast verwacht hij dat het as-a-service-model verder opgeld doet. De producent blijft eigenaar van het apparaat en wil een zo goed mogelijk product voor zo min mogelijk geld, dus een mooie kans voor revisieproducten.”

Trots

Marcel is trots op het feit dat hij 8 jaar geleden een bedrijf heeft opgezet zonder technische kennis of achtergrond in deze branche, maar met geloof in het business model. Nu is hij eigenaar van een bloeiend bedrijf met een jaarlijkse groei van 30%.

Export landen

België | Incidenteel | Rest Europa

Ceo

HR Premium Parts | Marcel de Graaf