Prefab warmte-pomp oplossingen

HydrotopWorks

Prefab warmte-pomp oplossingen

HydrotopWorks is in 2018 opgericht en sinds januari 2019 met Han Meijerink als bedrijfsleider in Deventer gezeteld. Han had daarvoor in commerciële en technische functies in de bouw gewerkt en ergerde zich aan de lelijke en onpraktische oplossingen voor warmtepompen bij woningen. Daartoe
uitgedaagd besloot Han om zelf tot betere praktische en esthetische oplossingen te komen voor het probleem van de behuizing van warmtepompen.

HydrotopWorks biedt prefab warmte-pomp oplossingen voor seriematige toepassing In bestaande bouw en nieuwbouw. De oplossingen zijn te verdelen in drie productgroepen. De HydroTop is de oplossing voor in het dak. De HydroTop wordt, alsof het een dakraam is, via een opening in het dak geplaatst. Het gedeelte dat energie uit de buitenlucht wint, steekt circa 15 centimeter boven het dak uit. Han: “we bouwen de HydroTops in een standaard uitvoering geschikt voor iedere situatie en montage gaat zeer eenvoudig. Met transport en kraan in eigen beheer plaatsen we de HydroTops vlot en soepel. Het is in een handomdraai gebeurd en beperkt de traditionele overlast van de vele transportbewegingen op een bouwproject hetgeen ten goede komt aan het bouwproces. Bouwers houden daarvan”. Service en onderhoud is van binnen de woning uit toegankelijk dus nooit meer het dak op.

De tweede productgroep; de hydroWall werkt op dezelfde manier als de HydroTop met dien verstande dat de unit niet in de dak maar in de gevel geplaatst wordt. De derde productgroep is de HydroCap. Hierbij wordt de buitenunit van een warmtepomp weggewerkt in een gepoedercoate aluminium schoorsteenkap. Deze is op schuine daken van woningen te plaatsen. De binnenunit van het systeem zit direct daaronder op de zolder van de woning. Door de fraaie schoorsteenkap is de buitenzijde van de warmtepomp niet als zodanig herkenbaar. Het installatiewerk is minimaal en de ontwerper van de woning, net als de bewoner, hoeft zich niet druk te maken over een losse buitenunit die in de tuin of op een balkon moet staan.

Sterk in de belangstelling

De productgroepen van HydrotopWorks zijn beschermd en van een octrooi voorzien en staan sterk in de belangstelling van partijen in de bouwwereld. Han: “vrijwel elke architect, adviseur, ontwikkelaar, bouwer of installatiebedrijf die we spreken is enthousiast over onze producten en wil ermee gaan werken”. HydrotopWorks telt momenteel vijf medewerkers en de verwachting is dat dit door sterke vraag op korte termijn verder gaat groeien. De productie is makkelijk op te schalen.

Export

Naast sterke binnenlandse vraag is ook eerste export ontstaan naar omliggende landen. Er komt strenge Wet- en regelgeving aan m.b.t. geluidsnormen van warmtepompen. De producten van HydrotopWorks voldoen hier al aan en dit biedt perspectieven voor groei in omringende landen.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

HydrotopWorks | Han Meijerink