Vrachtwagenaccessoires

Impaqed products

Vrachtwagenaccessoires

In 2008 is Impaqed Products opgericht en sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot de specialist op gebied van bandenspanning monitor systemen (Tire Pressure Monitor System, ook wel TPMS genoemd). Bandenspanning is van grote invloed op het brandstof verbruik, de CO2 emissie, de bandenslijtage en de verkeersveiligheid. Dat geldt voor ieder soort voertuig waar wielen onder zitten. Een TPMS systeem is een belangrijk instrument om permanent en eenvoudig de bandenspanning en temperatuur te controleren en daardoor veilig en zuinig te rijden.

Bij de start van Impaqed Products bestond TPMS nauwelijks. Dit bevreemdde oprichter en directeur Bert de Boer. Reden om hier verandering in aan te brengen. Gestart werd met één standalone oplossing voor vrachtwagens en één voor personenauto’s. Inmiddels is dit sterk uitgebreid. Het assortiment TPMS systemen is met ruim 25 verschillende systemen zeer breed en loopt van verschillende modellen voor personenauto’s via heftrucks, motorfietsen, grondverzetmaterieel en bussen, door tot specialistische truck systemen.

In zeven maanden terugverdient

Voor trucks is bandenspanning een zeer belangrijk aandachtspunt. Vanwege het brandstof verbruik, kostenbesparing, de verkeersveiligheid en de bedrijfszekerheid is het van groot belang de bandenspanning permanent te monitoren. Daarom levert Impaqed Products state-of-the-art TPMS systemen voor trucks, die ook te koppelen zijn met alle gangbare boordcomputers en telematica.

Preventief onderhoud

Het rijden met de juiste bandenspanning levert grote brandstof en CO2 besparingen op. Een belangrijke reden waarom de installatie in gemiddeld zeven maanden in terugverdiend. Een andere belangrijke reden is het voorkomen van strandingen van trucks onderweg. Zo’n 80% van de strandingen zijn te wijten aan banden, wiellagers en remmen. Het grootste deel van de strandingen is met preventief onderhoud, gestuurd door data vanuit de TPMS, te voorkomen. Een stranding betekent naast ongemak en reputatieschade ook veel directe schade. Een lekke band betekent afslepen in Duitsland en Frankrijk en dit kost alleen al ruim 3.000 euro.

Snelle groei

Na pionierswerk in het begin (het fenomeen was toen nog onbekend) is TPMS en Impaqed Products inmiddels goed bekend. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding is Impaqed Products leading in de markt. Diverse grote truck- en trailerproducenten installeren de systemen van Impaqed Products inmiddels standaard in hun trucks en trailers. Ook voorzien vele onderhoudsbedrijven van de grotere truckmerken in Europa, trucks met de systemen van Impaqed Products.

Toekomst

De EU verplicht trucks en trailers om in 2023 met een TPMS uitgerust te zijn. De toekomst ziet er daarom zeer goed uit.

Export landen

Europa |

Incidenteel | Andere landen