Inotec Noodverlichting

Inotec Noodverlichting

Vluchtrouteverlichting en Vluchtrouteaanduiding

Dick Ros richtte in 2011 zijn bedrijf Inotec Noodverlichting op. Het is een joint venture met de Duitse marktleider Inotec Sicherheidstechnik GmbH. Zij ontwikkelen, produceren, adviseren, leveren en servicen innovatieve en klantgerichte centrale vluchtrouteverlichting en vluchtrouteaanduiding oplossingen. Inotec Noodverlichting richt zich primair op de Nederlandse en Belgische markt.

Dick Ros heeft een IT-achtergrond en verbaasde zich over de traditionele manier waarop noodverlichtingssystemen in Nederland zijn aangebracht. Het zijn allemaal standalone systemen waarbij remote contriol grotendeels ontbrak. Dit moet anders kunnen en op zoek naar een oplossing kwam hij bij het Duitse bedrijf Inotec uit. Zij bleken de oplossing wel in huis te hebben en tegelijkertijd hadden zij geen vertegenwoordiging in de Benelux. Gezamenlijk werd daarop Inotec Noodverlichting BV opgericht, waar nu toen professionals werken.

In Nederland voeren decentrale nood- en vluchtverlichting nog steeds de boventoon. Omdat elk ornament met een eigen batterij is uitgevoerd maakt het onderhoud en testen lastig en onnodig duur. Wet- en regelgeving stellen een jaarlijkse controle verplicht. Dit kan alleen fysiek terplekke uitgevoerd worden, waarbij de stroom in het hele pand er af moet totdat elke ornament gecheckt en getest is. Met de aanleg van een centraal systemen kunnen alle systemen op afstand remote gecheckt worden en niet één keer per jaar, maar elke week. Het gaat immers om de veiligheid van alle mensen die in het gebouw aanwezig zijn. De facillitaire manager krijgt een online bericht van de test en weet bij een eventuele uitval precies welke ornament waar nagekeken moet worden. Een ander voordeel is het lagere energieverbruik. Een centraal systeem kan afgestemd worden qua branduren op de tijden waarop mensen zich in het gebouw bevinde. Zijn deze er niet, dan brandt de verlichting ook niet. Dit scheelt al snel zo’n 50% op het stroomverbruik.

De producten van Inotec zijn te vinden op en in: Vliegvelden, Hotels, winkels / winkelcentra, theaters, scholen, congrescentra, Ziekenhuizen en allerlei bedrijfspanden. Wat de gebruikers van deze panden gezamenlijk delen is veiligheid van de mensen in het gebouw serieus te nemen. Door besparing op energieverbruik, batterijen en onnodige kilometers worden ook geld bespaard en milieuwinst behaald.

Reden waarom steeds meer opdrachtgevers graag met de centrale nood- en vluchtverlichtingssystemen van Inotec werken. Een mooi voorbeeld zijn enkele distributiecentra die Inotec in Nederland heeft ingericht. Dit beviel Lidl zo goed dat Inotec ook gevraagd werd voor distributiecentra in de UK en Bulgarije.

Export landen

België | UK | Bulgarije

Ceo

Inotec Noodverlichting | Dick Ros