Biologische Wijnen

Intense Wines

Biologische Wijnen

Janneke Rutten startte in 2008 haar eigen bedrijf. Na een carrière in de wijnindustrie bij welbekende namen als Oud Reuchlin & Boelen, Heineken, Hema en de Wijnmakelaarsunie (NL en BE) startte zij met Intense Wines. De missie is het toegankelijk maken van Fair Trade en biologische wijnen naar een groot publiek tegen een interessant prijs-kwaliteitsniveau.

Janneke en haar team van vijf wijnprofessionals zien in de markt de behoefte om efficiënter, gezonder en duurzamer te leven. Janneke heeft een achtergrond als agro engineer en is in het bezit van een master in International Business alsook heeft ze in Stellenbosch haar wijnmakers opleiding genoten. De wijnen van Intense Wines zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen en boeren coöperaties waar al jaar en dag met veel plezier en passie mooie zuivere wijnen worden gemaakt. Dit betekent Biologisch, Biologisch Dynamisch, CO2 neutraal, Vegan “nature friendly” (sustainable) wijnen. Intense Wines helpen deze boeren een betere aansluiting te vinden bij de markt door samen wijnblends en wijnmerken te creëren die de consument aanspreekt. Intense Wines heeft zelf ook aandeel in een wijnbedrijf in Zuid Afrika.

Dit lukt uitstekend. Er zijn separate wijn assortimenten gemaakt voor Horeca/ Wijnvakhandel en Retail/supermarkten. Janneke: ‘vele gerenommeerde restaurants maar ook wijnvakhandels kopen hun wijnen bij ons omdat we eerlijke prijzen voor bijzondere wijnen kunnen aanbieden’. (Lemon Tree, Jackies, St, Maxin, Zwarte Silo (voormalig Fooddock), de Wingert in Gorssel, Vinostoria Diepenveen. ) Intense Wines is zeker ook trots op de levering van hun biologische en Fair Trade wijnen aan bijna alle grote supermarktketens in Nederland. Parallel daaraan is ook entree gemaakt in naburige landen en Scandinavië. Janneke: ‘we overtuigen retail, horeca, cateraars en horecagroothandels om bewust een keuze te maken voor biologisch, duurzame en Fair Trade wijnen. Dit kan meestal tegen dezelfde prijs’. Een mooi voorbeeld is onze klant COOP, 1/3 deel van het gehele wijnassortiment bestaat nu uit biologisch en fairtrade wijnen, geleverd door ons. Ook voor LaPlace maken we al bijna 10 jaar de wijnen.

Een biologische wijn wordt geproduceerd op een natuurlijke wijze, zonder dat hierbij zaken als genetische modificatie, chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest aan te pas komen. Sinds 2011 is het predicaat biologische wijn ook aan extra strenge regels gebonden. Dit betekent dus dat niet alleen de druiven op natuurlijke wijze verbouwd worden, maar dat de biologische wijn ook zoveel mogelijk zonder toevoegingen gemaakt wordt. Biologische wijnmakers streven er naar om geen sulfiet aan de wijnen toe te voegen. Mede dankzij het zendingswerk van Intense Wines zijn biologische wijnen in Nederland en daar buiten aan een sterke opmars bezig.

Groei

De ambitie van Intense Wines is om sterk verder te groeien, met name ook in het buitenland. Hierbij wordt verder gekeken dan Europa. Er is een groeiende middenklasse in opkomende landen met sterke vraag naar bijzondere biologische wijnen met een eerlijk verhaal.

Export landen

België | Duitsland | Zwitserland | Frankrijk | Scandinavië | Aruba | Curaçao

Ceo

Intense Wines | Janneke Rutten