Interieurbouw

Intermontage

Interieurbouw

In 1977 begonnen de heer G. Leurink en mevrouw G. Leurink-Elzinga in Terwolde een montagebedrijf dat zich voornamelijk bezighield met het monteren van systeemplafonds. Nu staan hun zonen Tony en Henry sinds eind 1998 aan het roer van Intermontage en is de derde generatie ook werkzaam in het bedrijf. Met ruim 100 medewerkers realiseert Intermontage honderden interieurprojecten per jaar.

De sterke kracht van het bedrijf is dat alles onder één wordt aangeboden. Klanten komen in de showroom op ideeën die de ontwerpers vervolgens in (3D)tekeningen uitwerkt. Na akkoord gaan de tekeningen naar de eigen productie-afdeling die alle systeemwanden, -plafonds en ander maatwerk interieur zelf produceert. Hierbij moet u denken aan luxe systeemwanden, glazen systeemwanden, gesloten wanden, mobiele paneelwanden, metalstud wanden, systeemplafonds, maatwerk interieur; kasten, balies (winkelinterieur), pantry’s en akoestische voorzieningen. Ook wordt vaak de vloerafwerking en het schilderwerk via vaste partnerbedrijven ook door Intermontage meegenomen.

Door heel Nederland en daar buiten

Het klantenbestand is zeer divers. Er wordt veel werk geleverd voor eigenaren en gebruikers van kantoren, maar ook scholen, zorginstellingen en de (semi)overheid weten de weg naar Intermontage goed te vinden. Naast het voordeel van alles onder één dak met ook één aanspreekpunt zijn andere onderscheidende factoren de hoge kwaliteit en de lage faalkosten. Door de ver doorgevoerde automatisering kan snel gewerkt en geleverd worden tegen een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Dit maakt dat bedrijven voor de inrichting van hun buitenlandse vestigingen ook Intermontage inschakelen. Zo is materiaal geproduceerd voor omliggende landen en soms ook landen verder weg als China.

Duurzaam ondernemen is slim ondernemen

“Als je het woord duurzaamheid niet in je openingszin gebruikt, ben je al bijna gezien”, zo zegt directeur Tony Leurink met een knipoog. Ons bedrijf is op diverse manieren duurzaam bezig. Wij scheiden bedrijfsafval, werken alleen met toeleveranciers die duurzame materialen leveren, we kiezen voor gecertificeerd hout, op de daken liggen zonnepanelen en wij bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans.

Een essentieel onderdeel op het gebied van circulariteit en duurzaamheid is het eigen SLIM programma (Second Life Intermontage): het hergebruiken van materialen uit de bouw door onder andere de circulaire marktplaats Insert. “Met behulp van SLIM worden bestaande systeemwanden gedemonteerd, bij ons opgeslagen en vervolgens hergebruikt. Er is hier steeds meer vraag naar.

Export landen

België | Duitsland | UK | China | USA

Ceo

Intermontage | Tony en Henry Leurink