Iris Media

Filmbureau

In 2004 is Iris Media opgericht door Ernst Wijnands en Jaco Schuurman. Beide heren waren toen actief in een rockband. Ter promotie van het eigen werk van de band werden opvallende filmpjes gemaakt. Daarna kwam van diverse kanten de vraag: ‘Kunnen jullie dit ook voor ons maken?’ Aangezien dit commercieel interessanter was dan optreden in kleine zalen werd Iris Media opgezet. In vijftien jaar tijd is Iris Media uitgevoerd tot een toonaangevend bureau op het gebied van bewegend beeld en geluid.

Producten & Diensten

Beide ondernemers vullen elkaar goed aan. Jaco is bedrijfskundig onderlegd en Ernst filmisch. De combinatie is uniek. Klanten hebben geen behoefte aan een mooie film maar aan een drager van een specifieke boodschap voor een specialiseerde doelgroep. Jaco: ‘Hiermee maken we het onderscheid, er zijn veel technische goede filmers maar waar het om gaat is de boodschap van de klant onderscheidend en opvallend voor het voetlicht te brengen, zodat het werkt waar de klant het nodig heeft.’

Deze klanten lopen zeer uiteen: Van Fokker Aerostructures tot Rabobank Salland en van de lokale ondernemer om de hoek tot de Nationale Politie. Iris Media is ook internationaal actief. Het eerste contact kwam uit Schotland, waar Jaco een jaar heeft gewoond. Een hem bekend fotograaf schakelt Iris Media regelmatig in wanneer naast fotowerk ook film nodig is. Zo heeft Iris Media al vijf projectfilms gemaakt voor een grote Schotse interieurbouwer. Via de Schotse fotograaf kwam Iris Media in contact met Samsung en zo beschikt Samsung nu over Nederlandse beursfilms.

Het gebeurt ook regelmatig dat voor opdrachtgevers in het buitenland gefilmd moet worden. Zo heeft Iris Media de corporate bedrijfsfilm gemaakt voor de wereldmarktleider in voersystemen binnen de agrosector: Trioliet. Hiervoor werd in verschillende continenten gefilmd. De film is in acht talen gelanceerd en inmiddels ruim 400.00 keer bekeken.

De toekomst ziet een goed uit. Zonder aan acquisitie te doen, breidt het klantenportfolio zich steeds meer uit met landelijke en internationale bedrijven. Jaco: ‘We zien met plezier dat we als klein Sallands bureau bij pitches het negen van de tien keer winnen van de grote bureaus uit het westen van het land.’

Export landen

Verenigd Koninkrijk | Duitsland | Zuid Korea |  Incidenteel andere landen |

Ceo

Iris Media | Ernst Wijnands | Jaco  Schuurman