Justro Mediaproducties

Mediabedrijf

JuStRo Mediaproducties creëert content voor elke denkbare mediavorm. Van blog tot vlog, van script tot boek, van column tot presentatie, van social mediapost tot nieuwsbrief. Daarnaast heeft ondernemende eigenaresse Juliëtte Rosenkamp veel succes met het schrijven van kinderboeken.

Vernieuwende kinderliteratuur
Het begon in 2012 toen Juliëtte, toen nog lerares aan een Deventer basisschool, zich inschreef voor een wedstrijd waarbij het kinderboek van de winnaar werd uitgegeven. Juliëtte won en dit eerste boek werd maar liefst in vier landen uitgebracht: China, de Verenigde Staten en Denemarken en natuurlijk in Nederland! Een kinderboek voor peuters ‘Tellen en rijmen met de familie Muis’, waarin de ‘nieuwe’ man-vrouw rolpatronen in de multiculturele samenleving werden beschreven.

Geronimo Stilton
Inmiddels heeft Juliëtte van haar schrijfwerk haar beroep gemaakt. Ze heeft met hulp van haar Belgische uitgever al meer dan 25 kinderboeken gepubliceerd.
Ze schrijft nu Geronimo Stilton boeken op AVI-niveau (niveaus voor het leren lezen op de basisschool). In januari volgend jaar zullen er vier Geronimo Stilton-boeken door haar ‘omgezet’ zijn, waardoor kinderen in groep 3 en 4 ook zelf over ’s werelds bekendste muis kunnen lezen . Het zijn dus bestaande verhalen, alleen herschreven op een leestechnisch eenvoudiger niveau.
Juliëtte: “Een heerlijke uitdaging! En om bestaande verhalen, die ook nog eens zeer populair zijn bij kinderen, te “mogen” herschrijven – mits ik niet afwijk van de verhaallijn of personages – vind ik zo’n grote eer. Ik weet nog dat mijn uitgever me belde met de vraag of ik dit zou willen. Ik viel bijna van mijn stoel, zo gaaf vond ik het”.

Sesamstraat
Naast haar schrijfwerk voor kinderboeken is Juliëtte ook actief in Hilversum. Zo produceert ze vlogs voor het lifestyle- en branded contentprogramma Mijn Leven, Mijn Gezondheid van RTL4 en schrijft ze verhalen voor het bekende kinderprogramma Sesamstraat. Voor uitgeverijen schrijft ze naast boeken ook columns en andere content voor offline en online media. Zo schrijft ze columns voor het online magazine Wine-Up.
De toekomst ziet Juliëtte vol vertrouwen tegemoet. Het werk is veelzijdig uitdagend en geeft veel voldoening. Dat ze blijft schrijven is een zekerheid!

Export landen

België | Denemarken | Verenigde Staten | China

Ceo

Justro Mediaproducties | Juliëtte Rosenkamp