Kamado Grills

Kamado’s

In 2012 is uit een passie voor eten en koken Kamado Grills opgericht. Vooral de manier van koken en de veelzijdigheid van de Kamado spraken erg aan. Een licht uit de hand gelopen hobby en een gezonde dosis enthousiasme zorgde ervoor dat Kamado Grills in het verre oosten haar eigen Kamado is gaan ontwikkelen. Na twee jaren van ontwerpen, kwaliteitscontroles en vooral testen staat er een topproduct op gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Via de eigen webshop wordt de eigen Kamado en de bijbehorende accessoires verkocht in binnen- en buitenland.

Kamado’s zijn houtskoolbarbecues die worden gemaakt van keramiek, waardoor ze erg goed de warmte vast kunnen houden. erg geïsoleerd zijn. Hierdoor kunnen kamado’s hoge temperaturen aan en kunnen ze ook lage temperaturen voor een lange tijd in stand houden. Eenvoudig kan een kamado op de juiste temperatuur worden gehouden. Hierdoor is een kamado barbecue niet alleen geschikt voor grillen, maar ook voor roken, slow cooking, braden, stomen en bakken. Een kamado grill is er voor de barbecueër die het echt serieus wil aanpakken, uiteraard met houtskool: dé keuze voor de echte barbecueliefhebber vanwege de unieke smaken en het plezier in het bereiden!

De Kamado grill is te gebruiken als traditionele BBQ, maar u kunt de Kamado ook gebruiken om uw gerechten langzaam te garen, op hoge temperaturen te grillen, pizza’s te maken of uw gerechten te roken, stoven, bakken of braden.

De eerste jaren na de oprichten stonden vooral in het teken van de (door)ontwikkeling van de Kamado en het vinden van de juiste leveranciers en kwaliteit. Ook voor een brede range van accessoires voor nagenoeg alle andere verkrijgbare merken kamado’s. Toen dit allemaal goed op de rit stond is gestart met de verkoop via de eigen webshop: www.kamadogrills.nl. Onder andere door de vele kookprogramma’s is een kamado een algemeen bekend product geworden. De laatste jaren is de verkoop geëxplodeerd. Zo kende 2019 een zeer stevige groei en ging 2020 daar met factor vijf over heen door Corona en het goede zomerweer. De klanten zijn particulieren uit het hele en geholpen door de naam Kamado op te nemen in de url van de webshop steeds meer ook uit het buitenland. De Kamado is bv. erg populair in Scandinavië (vooral Finland) en daar wordt veel naar afgezet.

Voor de toekomst wordt verdere groei verwacht. Daarom gaat Kamado in 2021 verhuizen naar een pand dat bijna vier keer zo groot is als het huidige pand. Kamado Grills sorteert daarbij voort op verdere groei die in toenemende mate ook vanuit het buitenland zal komen.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Oostenrijk | Zwitserland | Spanje | Italië | Scandinavië