Auto-onderdelen

Kavo

Auto-onderdelen

KAVO is met meer dan 23.000 referenties één van de grootste leveranciers van auto-onderdelen voor Japanse en Koreaanse modellen in de wereld. Sinds 1985 is het bedrijf dé specialist in Aziatische auto-onderdelen. Het assortiment dat bestaat uit tienduizenden auto-onderdelen, wordt onder eigen naam verkocht in meer dan 75 landen en dekt nagenoeg 100% van het Japanse en Koreaanse wagenpark.

Kavo Parts is ook beschikbaar voor Europese ‘platform sharing’ modellen. Een aantal Europese auto’s is identiek aan Japanse auto’s, omdat ze door dezelfde fabrikant worden gemaakt. Alle onderdelen zijn volledig toepasbaar op bepaalde autotypen van Opel, Renault, Ford, Citroen en Peugeot. Nieuw is dat voor het product schokdempers niet alleen de Aziatische merken bediend worden maar nagenoeg alle automerken in de wereld.

Service ten voeten uit

In het pand in Apeldoorn beschikt Kavo Parts over een 7.500 groot magazijn waaruit de bestellingen binnen 1 werkweek wereldwijd worden uitgeleverd. Dit kan een enkele pallet zijn, maar vaker zijn het full truck- en containerloads (23 pallets in 1 keer). Deze worden uitgeleverd aan de distributeurs in het snel groeiende landennetwerk van KAVO Parts. Zij leveren dit weer uit aan niet merkgebonden garages in de thuislanden. Naast het eigen magazijn worden ook een tweetal grote magazijnen elders door Kavo gebruikt om de groei bij te blijven.

De kracht van het bedrijf is de sterke E-commerce positie. Klanten kunnen zeer snel de gezochte producten vinden op de webshop en de uitgekiende fulfilment zorgt voor een snelle levering. Door te werken onder een eigen merk is een zeer sterke marktpositie in de Benelux en Europa opgebouwd. De Kavo Parts werken 50 medewerkers.

Toekomst

Het bedrijf groeit hard. In 2018 vond een management buy-out plaats waarbij Peter Bloemberg en Herald Nijenhuis het stokje overnamen van oprichter André van Leeuwen. Sindsdien is het alleen maar nog harder gegaan en zijn er zo’n 20 exportlanden aan de landenportefeuille toegevoegd. De Europese kaart kent bijna geen blinde vlekken meer voor Kavo Parts. Reden om verder te kijken. Bloemberg: “we hebben onlangs een Spaans sprekende sales manager aangenomen en dat werpt nu behoorlijk zijn vruchten af in Zuid-Amerika. Daarnaast hebben we ook veel succes in Noord-Afrika en kijken we verder op dit continent”.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

Kavo | Peter Bloemberg | Herald Nijenhuis