Rem- en frictietechniek

KAWE

Rem- en frictietechniek

KAWE is een derde generatie familiebedrijf dat zich toelegt op productie en handel in rem- en frictietechniek. Het KAWE merk is sinds 1970 uitgegroeid tot een wereldwijd begrip in hoogwaardige frictieproducten. KAWE biedt haar klanten het grootste assortiment aan rem- en frictieproducten voor personen- en bestelwagen, trucks, bussen en landbouwvoertuigen. Vanuit Raalte is alles direct uit voorraad leverbaar voor alle (grote) merken. Mocht een onderdeel toch niet dezelfde dag leverbaar zijn, dan wordt dit terplekke snel gefabriceerd in de eigen productie.

Onderscheidend en uniek

Het onderscheidende karakter van KAWE zit ‘m enerzijds in de kwaliteit maar anderzijds in de denkwijze. In de wereld van automaterialen worden koppelingen vaak geleverd alsof het een standaard product is. Directeur Elwin de Weerd: “wij hebben ons echt verdiept in wat er achter al die koppelingen zit. Dat heeft er toe geleid dat we momenteel tienduizend verschillende artikelen uit voorraad kunnen leveren voor de drie seg-menten auto’s, vrachtwagens en tractoren of naar wens van de klant kunnen fabriceren. Weinig van onze collega’s investeren in custom made, terwijl custom made en de kleinere schaal voor ons juist een uithangbord is.”

Veel export

Het team van 38 medewerkers van KAWE zijn specialisten en zeer betrokken bij het bedrijf. Een deel van het team in actief in de R&D, een ander deel in de vertaling ervan naar de productie en de productie zelf. Het salesteam ervoor dat via distributiepartners en dealers de producten naar 64 landen in de wereld wordt verkocht. Dit varieert van Duitsland, Madagascar, Peru, Rusland tot Australië. De focus daarbij ligt op Europa.

Met veel klanten heeft KAWE al een hele lange en hechte samenwerking. Het komt zelfs voor dat voor bijzondere merken of typen remmen en frictieplaten KAWE de enige producent en daarmee handelaar is.

Ambitie

De ambitie is de sterke groei van de afgelopen jaren te continueren. Voor de groei van de export wordt gekeken naar verdere groei in met name Oost-Europa en de Zuid-Amerikaanse markt.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

KAWE | Elwin de Weerd