Industriële toeleverancier

Konstruktiebedrijf van Straaten

Industriële toeleverancier

Industriële toeleverancier Van Straaten is opgericht in 1991 en vanaf het begin is er breed ingezet op konstruktiewerk, reparatie en onderhoud. Het bedrijf is specialist in fabricage van enkelstuks produkten en kleine series voor de bouw, industrie en semi overheden. Van Straaten beschikt over een uitgebreid conventioneel en CNC machinepark voor zowel verspaning als niet verspaning en heeft een eigen constructie-afdeling. Bij Van Straaten werken 20 professionals.

De meeste klanten bestaan uit maakbedrijven in een straal van een uur rijden van de vestiging in Twello. Hierbij zitten tal van bekende namen. De klantrelaties zijn vaak langdurig. Directeur Luc van Straaten: “we opereren vaak als verlengstuk van de eigen technische dienst van onze klanten. Onze medewerkers zijn zeer allround, no nonsens en werken snel en deskundig. Als we een probleem is verhelpen wij dit snel en vakkundig, vaak dezelfde dag nog. Dit legt de basis voor langdurige samenwerkingen, de klanten zijn gek met ons”.

Bestaande installaties worden vakkundig door Van Straaten onderhouden . Machine-onderdelen worden indien nodig gereviseerd en aangepast zodat ze weer een ronde mee kunnen. De klanten werken hierbij nauw samen met de eigen afdeling engineering. De klant signaleert een probleem of verbeterpunt of heeft een eindsituatie in zijn hoofd. Het engineeringsteam denkt mee en tekent de oplossing in 3D en het uitvoerende team bouwt deze oplossing / konstruktie. Deze wordt vervolgens turnkey geïnstalleerd op locatie van de klant, waarna deze na instructie aan de slag kan.

In het buitenland

In de loop van de jaren zijn in bepaalde segmenten zeer specifieke kennis opgebouwd. Aangezien veel klanten internationaal werken komt het voor dat door Van Straaten bedachte, ontworpen en geproduceerde konstrukties ook naar het buitenland gaan. Dit gebeurt enkelstuks maar soms ook repeterend en seriematig.

Energieneutraal

het bedrijfsproces van revisie en repartie van machinelijnen is werken aan duurzaamheid. Wat je repareert hoef je niet nieuw te kopen. Van Straaten gaat nog verder. Op de bedrijfshal van 1.000 m2 liggen 350 zonnepanelen en er wordt gewerkt met een elektrische heftruck. Dit maakt dat Van Straaten nul op de energiemeter heeft staan.

Toekomst

De basis is stevig en via positieve mond-op-mondreclame groeit het klantenbestand gestaag door. Het team van Van Straaten is jong en ambitieus en de tweede generatie Van Straaten draait inmiddels warm binnen het bedrijf. Voor de toekomst wordt naast uitbreiding van het aantal klanten ook uitbreiding van de bedrijfsruimte verwacht.

Export landen

Duitsland | Frankrijk | Turkije

Ceo

Konstruktiebedrijf van Straaten | Luc van Straaten