Kraanverhuurbedrijf

Kuiphuis

Kraanverhuurbedrijf

In 1908 begon Kuiphuis als kruideniers- en sigarenspeciaalzaak. Al snel transformeerde het tot ijzersmederij en daarna carrosseriebouw. Omdat bij het laatste ook (licht) hijswerk aan te pas kwam is het bedrijf zich daarop gaan concentreren. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grotere kraanverhuurbedrijven van Nederland, met zeven vestigingen en bijna 100 medewerkers in Noord, Oost en Midden Nederland.

Een belangrijk werkveld van Kuiphuis is de bouw. Op tal van bouwplaatsen in het hele land kun je de bijna 90 kranen vinden. Deze kranen zijn zeer uiteenlopend: van een ruwterreinkraan tot mobiele telescoop- en loopkatkranen tot stationaire torenkranen aan toe. Veel werk bevindt zich in een straal rondom elke vestiging. Directeur Bob Bruijsten: “we zitten graag dicht bij onze klanten en dat is ook de reden dat we zeven verschillende vestigingen hebben, zo kunnen we snel en effectief werken. Een ander onderscheidend vermogen is focus op vernieuwing en innovatie. We lopen daarin graag voorop. Zo beschikken we over de eerste volledig elektrische kraan en lopen we voorop op bij de introductie van nieuwe type kranen”.

MVO

Familiebedrijf Kuiphuis zet graag gaat een stap extra voor mens, maatschappij en milieu. Er is veel aandacht voor het personeel, waarbij mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ook kansen aangereikt krijgen. Het resultaat is een hoge betrokkenheid van het personeel bij het werk en elkaar: “samen klaren we de klus”. Naast de eerste elektrische kraan (meer volgen) is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Naast veel hijswerk om zonnepanelen op daken te plaatsen zijn de vestigingen van Kuiphuis zeer energiezuinig en voorzien van eigen opwek via zonnepanelen.

Eigen Duitse vestiging

Begin jaren negentig gingen veel Nederlandse bouwbedrijven de grens over naar Duitsland, als partner ging Kuiphuis ook mee en zo werd net over de grens in Bad Bentheim een Duitse vestiging geopend. Internationalisatie gaat bij Kuiphuis twee kanten op. Buitenlandse bouwbedrijven huren Kuiphuis graag in bij hun projecten in Nederland en Nederlandse bouwbedrijven met projecten in het buitenland. Goede beheersing van de Engelse en Duitse taal maakt Kuiphuis tot een gewilde samenwerkingspartij voor buitenlandse opdrachtgevers.

Marktleider in unieke rups loopkatkranen

Een sterke groeier is de verhuur van rups loopkatkranen (cq rups torenkranen). Doordat deze makkelijk verplaatsbaar zijn kan efficiënter op de bouw gewerkt worden. In Nederland bestaan er slechts drie van deze kranen en twee ervan zijn van Kuiphuis. Ook in Duitsland zijn deze kranen schaars en reden waarom ze daar ook steeds meer worden ingezet.

Export landen

België | Duitsland | Denemarken | UK

Ceo

Kuiphuis | Bob Bruijsten