Medische hulpmiddelen

Lettix

Medische hulpmiddelen

Sinds de oprichting in 1988 is Lettix B.V. in Nederland uitgegroeid tot een belangrijke speler in het produceren, assembleren, verpakken en steriliseren van medische en niet-medische hulpmiddelen. Het bedrijf beschikt over een productielocatie met cleanroom in Apeldoorn en een handelstak (Vision Medical Company) in Uden. Tezamen werken ruim 40 professionals aan de productie en levering van medische en niet-medische hulpmiddelen.

Het assortiment is met ruim 800 verschillende producten groot en diep. Dit loopt uiteen van toedieningssystemen, watten en windsels, kompressen en disposable instrumentarium tot custom-made procedure sets. De grote kracht van Lettix is dat er de mogelijkheid is om custom-made in kleine oplages te produceren. Het bedrijf kent korte lijnen en kan hierdoor snel handelen. Dit gebeurt onder de eigen merknaam Lettix, maar ook onder private label voor grote internationale partijen.

Dagelijks wordt er geproduceerd en indirect, via afnemers van Lettix, geleverd aan ziekenhuizen, zorginstellingen, huisartsen, privéklinieken, apotheken, thuiszorg, ambulance diensten en veterinaire klinieken. Het vindt zijn weg naar de verschillende afdelingen zoals anesthesie, chirurgie, neonatologie, urologie, intensive care, radiologie, spoedeisende hulp en diverse verpleegafdelingen. Alles voor steriel of onsteriel éénmalig gebruik kan door Lettix geleverd worden.

Made in Holland is uniek

Bijzonder is dat de productie in Nederland plaatsvindt. Zo is Lettix in Nederland één van de weinige kleine custom-made procedure sets samenstellers. Made in Holland is voor veel Nederlandse en internationale klanten een garantie voor kwaliteit. Ook is het handig een producent dicht bij huis te hebben i.p.v. ver weg, zoals in Azië. Zo werden in het begin van de Coronapandemie de buikwondgazen niet meer geleverd vanuit China. De productie in Apeldoorn kon dit mooi opvangen. In het assortiment zitten ook zeer specifieke slangensystemen voor oncologische apparaten. Deze vinden hun weg over alle continenten via een klant in Nederland en Italië.

In het klantenbestand zijn niet alleen medische klanten te vinden, maar ook klanten uit de voedingsindustrie. Ook daar is veilig en schoon werken zeer belangrijk. Zo wordt met een custom-made slangenopvangsysteem van Lettix monsters getrokken van melk voor de kaas industrie.

Meer Europa in

Lettix is in Nederland een begrip en de doelstelling is om dit in Europa ook verder op te gaan tuigen. Lettix beschikt over alle benodigde certificaten en sorteert al volop voor op nieuwe regelgeving. Dit maakt Lettix klaar voor verdere groei. Voorlopig kan men op de huidige productielocatie nog uit de voeten. Op den duur zal wellicht een grotere huisvesting nodig zijn om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen.

Export landen

Direct | België | Duitsland | Italië |

Indirect | Rest van de wereld

Sales & Marketing Director

Lettix | Martijn Klein Brinke