Lignosulfonaten

LignoStar

Lignosulfonaten

LignoStar Group BV is een gespecialiseerde internationale marketing- en verkooporganisatie voor lignineproducten. Met vertegenwoordiging in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië is er een speciale focus op lignosulfonaten . Hiervoor is LignoStar een onafhankelijke agent voor de meeste toonaangevende producenten.

Lignine is een restproduct van met name de papier-cellulose industrie. Het is hars zonder suiker. Product is volledig biologisch afbreek baar en kent tal van toepassingen (20+) Inzetbaar als bindmiddel in bijv. koeienbrokken, kunstmest, binder van stof, dispersant (minder pigment nodig om zelfde kleureffect te verkrijgen). Ook liquifyer waardoor bij de productie van bijv. beton minder water nodig is. Belangrijkste toepassingen in: Leerlooierij, Kunstmest productie, Keramische industrie, Stofbinding op wegen en akkers (LignoStar NODUSTinfra en agri): tegengaan bodemstof= fijnstof reductie

NODUST Agri kan op veel verschillende gewassen worden gebruikt. Typisch kunnen gewassen met een hoge opbrengst zoals suikerbieten, aardappelen, maïs, wortelen, uien, witlof, lelies en dahlia’s worden behandeld. Het product kan ook worden gebruikt op andere gevoelige gewassen op zandgronden. verder kan NODUST 4 tot 6 weken stofbescherming geven. De duur is afhankelijk van de bodem en de weersomstandigheden.

Voor een optimaal effect dient NODUST Agri op een vochtige ondergrond te worden aangebracht. Water is nodig voor een goede verdeling van het product op het bodemoppervlak. Bij extreme weersomstandigheden kan een herhaalde behandeling noodzakelijk zijn.

lignine

Vanwege het biologisch afbreekbare en in water oplosbare karakter van de producten, kunnen gemodificeerde lignosulfonaten (lignine) vaak veel conventionele en schadelijke additieven in productieprocessen vervangen.

Export landen

40 landen verspreid over de wereld

Ceo

LignoStar | W.O. Rattink