Designstudio

Livec

Designstudio

Livec is een Nederlands designstudio gespecialiseerd in verlichting en opgericht in 2014 door Elmer Tenkink. Elmer is opgeleid als industrieel ontwerper en kwam bij een zoektocht naar industriële meubels terecht op een veiling van de laatste lampenkappenfabriek van Nederland: Hala Zeist. Hij besloot te bieden op de tientallen mallen van de lampenkappen, waarvan vele tot vintage design mogen worden gerekend. Nu is Livec de enige lampenkappenfabrikant van Nederland.

Dutch design
Aan de Antwerpenweg heeft Elmer een machinepark neergezet waarmee hij zijn zelf of door de klant bedachte ontwerpen of succesvolle ontwerpen uit het verleden ambachtelijk kan produceren: “Onze lampen zijn kenmerkend door de mooie vormen en exclusieve kleuren. De eerlijkheid van het materiaal en de liefde voor ambacht zijn er in terug te zien. Ons motto is dan ook Love Design Craft. En daarmee staan wij voor echt, eerlijk Dutch design made in Holland”. Belangrijk bij goede verlichting is dat het aan de hedendaagse veiligheidseisen voldoet. Ondanks dat de lampen van Livec maatwerk zijn, voldoen ze allemaal aan de Europese CE-normering.
Per maand produceert Livec ongeveer 150 tot 200 lampen. Deze vinden hun weg naar particulieren en bedrijven. Veel hotels en restaurants weten Livec te vinden. Zij wensen hun gasten in een imposante en warme sfeer te ontvangen en hen een belevenis meegeven die de klant thuis niet heeft. De unieke en bijzondere verlichting van Livec vergroot indirect de omzet in een elkaar zwaar beconcurrerende branche. Zo heeft Elmer onlangs de complete verlichting geleverd voor een nieuw Berlijns restaurant. Naast horeca levert Livec ook veel aan verlichtingsbedrijven. Elmer: ”We produceren veel private labels voor diverse opdrachtgevers. Het is mooi en ook inspirerend werk”.

Stalen designkasten
In de showroom van Livec pronken twee stalen vitrinekasten. Elmer heeft deze helemaal op maat gemaakt met gebruik van staal en pompnagels. Met een zwarte lak ziet het er mooi en industrieel uit. De eerste bestellingen hiervoor zijn al binnen.

Groei in horeca
Elmer denkt nog flink te kunnen groeien in het horecasegment in met name Duitsland waar meer oog is voor kwaliteit. Ook zijn Scandinavië, België en Frankrijk interessante landen. Daarnaast oriënteert Livec zich op retailmogelijkheden.

Export landen

 Duitsland

Ceo

Livec | Elmer Tenkink