Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Produceert release liners

Loparex

Produceert release liners

“’Need for speed’ daar gaat het bij ons om. Als we onderscheidend willen zijn en blijven ten opzichte van onze concurrenten moeten we snel kunnen inspelen op vragen van klanten, ‘responsiveness’ dus.” Aan het woord is Jan Hilbrink, Managing Director van Loparex in Apeldoorn.

Het bedrijf is onderdeel van Intermediate Capital Group (ICG) en produceert release liners. Deze release liners worden gebruikt als achterkant voor zelfklevende materialen zoals tape, pleisters en etiketten. Het met siliconen bewerkte papier kent vele toepassingen in talloze sectoren, zoals de medische markt (medische pleisters, transdermale toepassingen), de grafische markt (bestickering op bussen en treinen, carwrapping), de tape-industrie (elektronica bijvoorbeeld mobiele telefoons), composieten (in onder meer de vliegtuigindustrie).

Loparex levert voornamelijk aan klanten in Europa, andere productielocaties van de Loparex Groep (USA, India, China en Thailand) richten zich op de andere werelddelen. In Apeldoorn doen dit ze vanuit de locatie waar Van Gelder Papier was gevestigd, waar Loparex ook ooit onderdeel van uitmaakte. De klanten van Loparex zijn divers. Van familiebedrijven die snel bediend willen worden tot grote multinationals, waar processen veel complexer kunnen verlopen. Snel kunnen inspelen op deze vragen vereist parallel kunnen werken. Niet stap voor stap, maar starten met de productie, terwijl je de afspraken nog afrondt.

De klanten zitten voor bijna 100% in het buitenland en dan vooral in West-Europa. Totaal betekent dit een omzet van circa 70 miljoen euro, waar 150 medewerkers zich dagelijks 24/7 gezamenlijk voor inspannen. Hoewel de concurrentie stevig is, heeft Loparex in de afgelopen vijf jaar een volumegroei van 80% gekend. De focus op het buitenland is verklaarbaar. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zit vanouds een stevige maakindustrie, daar is veel vraag naar release liners. Dan ligt export voor de hand.

De ambitie van Loparex is gericht op blijven groeien als exporterend bedrijf in de regio Europa. Hilbrink is tevreden over de prestaties van het bedrijf: “We hebben veel expertise in eigen huis en kunnen bovendien kennis en ervaring uitwisselen met collega’s van onze zusterbedrijven wereldwijd. Zo kunnen we snel reageren op vragen van klanten en mede daardoor ook blijven groeien.”

Export landen

Europa

Ceo

Loparex | Jan Hilbrink