Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

software en technologiebedrijf

Luminis

software en technologiebedrijf

De voertuigen van het Amerikaanse leger gebruiken veel brandstof, wel handig als je dan snel kunt tanken, want dat is vaak nodig. Welnu, dat kan: de voertuigen tanken contactloos. De software is gerealiseerd door Luminis uit Nederland, die daarvoor het ‘My Fuel Master’ project in de Verenigde Staten uitvoerde. Het is een van de producten van het bedrijf, dat naast het vervaardigen van eigen producten, gespecialiseerd is in consultancy.

Luminis, the art of software engineering

Luminis startte in 2002 in Arnhem, 6 jaar later opende het bedrijf de tweede vestiging in Apeldoorn, dit aantal is daarna gegroeid naar vijf. Het bedrijf telt 160 medewerkers, waarvan 36 in Apeldoorn. De omzet beloopt zo’n 14 miljoen per jaar. Doelstelling van Luminis is om door technologie en het toepassen van innovatie waarde toe te voegen aan haar opdrachtgevers. Een van de manieren is door eigen producten of halffabricaten te ontwikkelen als projectversneller. Zo heeft Luminis het InformationGrid ontwikkeld: een dataplatform dat op een slimme manier informatie en haar geschiedenis opslaat. Met het InformationGrid is het mogelijk dat de geschiedenis wordt opgeslagen als het formaat van telefoonnummers en bankrekeningnummers verandert. Een ander voorbeeld is de Cloud RTI, een schaalbaar Cloud platform waardoor je veilig en snel met vijf of vijftigduizend mensen kunt werken. Luminis is actief in onderwijs, zorg, financiële dienstverlening, overheid en industrie.

Van de totale omzet van Luminis is maar 10% export-gerelateerd. Exporteren is bij Luminis niet alleen een kwestie van het netwerk, het ontstaat ook doordat medewerkers van het bedrijf regelmatig boeken schrijven. Dit levert vanuit de gehele wereld vragen op en dat leidt soms tot opdrachten in het buitenland. In Engelstalige landen, zoals de Verenigde Staten, komt de dienstverlening het gemakkelijkst tot stand, omdat de taalbarrière daar het kleinst is. In de komende jaren wil Luminis de export verhogen van 10 naar 30%. Dit kan door meer producten te verkopen en open source in te zetten, de markt hiervoor is in het buitenland nu eenmaal groter dan in Nederland. Verder onderzoekt Luminis actief wegen om exponentiële groei mogelijk te maken door bijvoorbeeld risicodragend deel te nemen in innovaties.

 

 

Export landen

Verenigde Staten

Ceo

Luminis | Jeroen Werner