Machine & Apparatenbouw

Machinefabriek Veerman

Machine & Apparatenbouw

Machinefabriek Veerman is in 1915 opgericht door de grootvader van de huidige directeur. Het familiebedrijf heeft bekendheid verworven als specialist in hoogwaardige toelevering aan OEM bedrijven (Original Equipment Manufacturers) in olie en gas, chemische vezel, halfgeleider, voedingsmiddelen en offshore industrie.

Veerman kan op basis van een idee of een schets van de opdrachtgever een product of machine ontwikkelen, tekenen en vervolgens met CE-keur leveren. Het machinepark omvat een grote 5 assige DMG Bedfreesmachine, WOTAN kotterbanken, Zayer freesmachines en VDF-Boeringer draaibanken. Deze moderne machines maken het mogelijk om producten tot 8 meter lengte en twintig ton gewicht, zoals brugonderdelen, te leveren.

Door de eigen engineering, 5 assig verspanend bewerken met DMG DMF 360 Linear, de Zeiss meetmachine, gecertificeerd laswerk, montage en service kan Veerman de meest complexe projecten aan. Hiermee is Veerman een veelzijdig toeleverancier van draai-, frees- en kotterwerk van producten met hoge nauwkeurigheid. Ook voor spoed reparatieklussen staat Machinefabriek Veerman voor haar klanten klaar. Deze klanten bevinden zich regionaal, landelijk en over de grens in België en Duitsland.

Peppink Machines

T. Peppink en Zn bv is van oorsprong een Amsterdamse machinefabriek gespecialiseerd in het bouwen van maal- en breekmachines. In 1997 zijn de Peppink activiteiten door Machinefabriek Veerman overgenomen. Onderdelen voor de “oude” Peppink maalmolens worden uit voorraad geleverd. Bestaande Peppink molens of molens van een ander merk worden in Olst ook geheel gereviseerd en gemoderniseerd. Peppink molens zijn geschikt voor het vermalen van een breed scala aan producten, zoals gras, suiker, tabak, specerijen, chemicaliën, kleurstoffen enz. op elke gewenste fijnheid tot ca. 50 microns. Zelfs Titanium kan door een Peppink machine tot metaalpoeder gemalen worden voor gebruik in 3D-metaalprinters. Vanuit de fabriek in Olst worden nieuwe Peppink maalmolens wereldwijd geleverd.

Focus op innovatie

Door continu te verbeteren, innoveren en investeren in nieuwe technieken en scholing van de 25 medewerkers slaagt Veerman /Peppink er in om op de markt van zowel de high tech toelevering (o.a. ASML & VDL) als de machine- en apparatenbouw een sterke positie te behouden. Peppink groeit sterk, zo is de omzet de afgelopen twee jaar verdrievoudigd. Machinefabriek Veerman groeit gemiddeld zo’n 10 tot 15% per jaar. Voor beide bedrijfsonderdelen is verdere groei van de omzet voorzien.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Machinefabriek Veerman | Ruud Veerman