ICT-Bedrijf

Mapgear

ICT-Bedrijf

MapGear is een jong Geo-ICT bedrijf, in 2011 opgericht door Wouter Goedhart en Egbert Griffioen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve websites en apps op basis van geografische data en biedt ook bijbehorende apparatuur, zoals geo-tablets, GPS-camera’s en TouchTables.

Zonnekaarten in 200 gemeenten
Het begon met de ontwikkeling van de Zonnekaart, een applicatie die per gebouw de geschiktheid voor zonnepanelen in kaart brengt. De Zonnekaart wordt inmiddels gebruikt door circa 200 gemeenten in Nederland en België. MapGear biedt daarnaast varianten op de Zonnekaart, zoals de Groene Dakenkaart (online kaart die inzicht geeft in de potentie voor groene daken), Dakisolatiekaart (inzicht in de warmteverlies door slecht geïsoleerde daken) en de Asbestkaart (inzicht in daken die mogelijk asbest bevatten).

GeoApps
Het aantal kaarttoepassingen van MapGear is de afgelopen jaren fors toegenomen en heeft geleid tot een generiek kaartplatform ‘GeoApps’. Met deze kaartapplicatie krijgen klanten de mogelijkheid om zelf eenvoudig online kaarten te maken op basis van Excel-bestanden of databases. GeoApps wordt gebruikt door diverse gemeenten, woningcorporaties en bedrijven, die hiermee letterlijk hun gegevens in kaart brengen en online toegankelijk maken. Ook is het mogelijk om via de interactieve kaart combinaties te maken van diverse kaartlagen of analyses en berekeningen uit te voeren. Voorbeelden zijn projectenkaarten, weg- en groenbeheerkaarten, vastgoedkaarten (met gebouwen en ontwikkelingsgebieden) en duurzaamheidskaarten met bijvoorbeeld alle energielabels van woningen.
Op dit moment werkt MapGear aan digitale campingplattegronden. Hiermee kunnen recreatiebedrijven staanplaatsen gebruiksvriendelijk voorzien van informatie die voor campinggasten belangrijk is, met uiteraard de mogelijkheid tot direct boeken.

TouchTable: ultieme vergadertool
Eén van de nieuwe producten van MapGear is de TouchTable, een gebruiksvriendelijke MultiTouch-tafel die verticaal én horizontaal te gebruiken is. Een ultieme tool om gesprekspartners interactief te betrekken bij een idee of project. Visualiseren, inventariseren, presenteren, samenwerken: allemaal zonder toetsenbord of muis. Een groot, full HD of 4K beeldscherm en een sterke PC op een verrijdbaar onderstel maken dit mogelijk. Inmiddels zijn er zo’n 25 exemplaren verkocht in Nederland en inmiddels ook in Bangladesh.

Groei naar Duitsland
2018 moet het jaar worden van de export naar Duitsland. Een Duitse HBO-student zal een jaar lang aan de slag gaan met het in kaart brengen van de Duitse afzetmarkt en de exportkansen voor de verschillende producten en diensten van MapGear in Duitsland.

Export landen

België | Duitsland | Bangladesh

Ceo

Mapgear | Wouter Goedhart | Egbert Griffioen