Matco International

Palletwikkelmachines

Matco International is een dynamische, internationaal georiënteerde onderneming. Met vestigingen in Nederland, Duitsland en België bieden wij een werkplek aan ca. 65 medewerkers. Sinds de oprichting in 1975 is Matco toonaangevend als Nederlandse producent en leverancier van semiautomatische en volautomatische palletwikkelmachines en transportbanen in vrijwel heel Europa. Dit varieert van een instapmodel tot high-end maatwerk. Sinds de oprichting zijn 8.500 machines afgeleverd aan klanten in alle continenten van de wereld. Daarnaast bieden wij onze klanten ook service en onderhoud aan onze machines, evenals de stretch folie die wij als consumable ook kunnen leveren.

Van aardappelboer tot multinational

De doelgroep bestaat uit alle bedrijven die werken met pallets. Bedrijven die een machine afnemen lopen uiteen van een aardappelboer tot aan multinationals als Shell, Esso, Procter & Gamble, Bayer, Adidas en Sony. De machines dragen bij aan het vergroten van de kwaliteit en effectiviteit van het verpakken van ladingen met daardoor een gegarandeerde ladingzekerheid.

De meeste klanten bevinden zich in de sectoren Logistiek, Food & Beverage, industrie en chemie. Jaarlijks worden honderden automatische en semi-automatische palletwikkelmachines afgeleverd, 95% in Europa en 5% daar buiten.

Innovatieve oplossingen

Matco onderscheidt zich met een eigentijdse visie en aanpak. Daardoor kan maatwerk worden geleverd tegen een topkwaliteit. Matco Machines zijn makkelijk te bedienen, supersnel en vergen weinig onderhoud. Klanten geholpen met adviezen over gebruik van de verschillende soorten stetch folies, die wij zelf ook kunnen leveren. Ons service apparaat is ook een onderscheidende factor. Service en onderhoud kan met de eigen servicedienst van 20 monteurs binnen 24 uur geleverd worden.

Duurzaamheid door efficiëntie

Alles wat Matco doet staat in het teken van duurzaamheid: alles is er op gericht de klanten zo efficiënt mogelijk te laten werken met hun machines en stretch folie. Door de keuze voor kwaliteit gaan de machines ook langer mee wat de duurzaamheid ten goede komt. Gezien Matco expert is in zowel palletwikkel machines als stretch folie – en natuurlijk de combinatie daarvan – kunnen wij veel onnodig folie verbruik, CO2-uitstoot (en lees ook kosten) voorkomen bij onze klanten.

Exportambitie Matco International is nu voornamelijk een grote Europese speler. De ambitie is om binnen vijf tot een verdubbeling van het resultaat te kunnen. Veel omzetpotentieel ligt dichtbij, meet name in de landen waarin Matco ook eigen vestigingen heeft: België en Duitsland. Vandaar uit wordt de markt actief benaderd. Exportlanden Europa met focus op België en Duitsland en op termijn het Verenigd Koninkrijk. Incidenteel landen in andere continenten.

Export landen

Europa |

Incidenteel | Andere continenten

Ceo

Matco International | Simon van Soelen | Thom van Oldeniel