Totaalleverancier voor mechatronica-oplossingen

MCA linear motion robotics

Totaalleverancier voor mechatronica-oplossingen

Wat in 1993 begon met lineaire geleidingen (Twello) en elektromotoren (Varsseveld) groeide uit tot een totaalleverancier voor mechatronica-oplossingen, industriële automatisering en robotica. Door overnames en autonome groei versterkte MCA haar kennis van elektroservices, Eplan en paneelbouw. MCA telt vier vestigingen verspreid over het hele land. Sinds 2015 maakt MCA deel uit van Rubix, Europa’s grootste technische groothandel voor de industrie.

Als marktleider in Europa levert Rubix industriële producten en diensten, ondersteund door een groeiend aandeel in digitale oplossingen, voorraadbeheer en engineering. Vanuit meer dan 650 locaties in 23 landen, helpen 8.000 werknemers een topassortiment aan industriële producten en services te identificeren, installeren en te leveren aan meer dan 222.000 klanten. Het Benelux hoofdkantoor zit in Son en Breugel bij Eindhoven.

Lineairtechniek in Twello

Met meer dan 25 jaar ervaring in lineaire geleidingen, aandrijvingen en systemen is de vestiging in Twello dé lineairspecialist voor machinebouw en maakindustrie Nederland.

Lineair betekent ‘rechtlijnig’. In de techniek wordt het woord lineair vaak gebruikt voor een machinale beweging om iets van a naar b te verplaatsen in één rechte (lineaire) lijn. Denk hierbij aan transporteer- of positioneersystemen. Deze zijn veel te vinden bij de verpakkings-, metaal- en voedingsmiddelenindustrie. Het merendeel van deze klanten zit in Nederland (95%) en omliggende landen. Overigens gaat via Nederlandse machinebouwers ook veel naar het buitenland. Dit is meer dan 50%.

Het Lineaircenter in Twello beschikt over Nederlands grootste voorraad lineaire producten voor de industrie. Het team van Product Engineers ondersteunt actief bij berekening, selectie en 3D-ontwerp. De assen, geleidingen, spindels en heugels van diverse gerenommeerde Europese fabrikanten liggen in Twello op voorraad. Voor de vervangingsmarkt en nieuwe machines worden de producten op maat gemaakt en snel verzonden.

De vestiging in Twello is met 18 fte een snelle groeier binnen de MCA Groep van 57 fte. De afgelopen zes jaar bedroeg de groei ruim 50%. Door de aanhoudende behoefte aan industriële automatisering is de verwachting dat deze groei aanhoudt. De gecombineerde kennis en ervaring is lineairtechniek, aandrijftechniek, besturingstechniek en robotica is uniek in de markt.

Export landen

België | Duitsland | VK | Tsjechië

Ceo

MCA linear motion robotics | Bastiaan Frije