Starter- en beschermculturen, functionele additieven en kruidenmengsels

Meat Cracks Benelux

Starter- en beschermculturen, functionele additieven en kruidenmengsels

Huub Wildenbeest is van jongs af aan opgegroeid in het slagersvak. Hij heeft zijn studie helemaal afgestemd op de vleessector en daarvoor ook in het buitenland gestudeerd. Zijn kennis op gebied van innovaties in de vleessector heeft hij in loondienst in binnen- en buitenland ingezet. In vele landen heeft hij vleesfabrieken van binnen en buiten gezien en daar projecten uitgevoerd. In 2013 is Huub voor zichzelf begonnen om zijn expertise zo te vermarkten. Snel kwam hij in contact met het Duitse Meat Cracks. Huub genereert en voert projecten in samenwerking met de Duitsers uit. Dit klikte zo, dat hij de naam van zijn bedrijf veranderde in Meat Cracks Benelux.

Meat Cracks ontwikkelt, produceert en verkoopt starter- en beschermculturen, functionele additieven en kruidenmengsels voor de voedingsmiddelenindustrie, met name de vlees- en worstindustrie. Met ervaren experts, innovatieve speciale oplossingen en know how voor implementatie in productie biedt Meat Cracks haar klanten wereldwijd sinds de oprichting in 2001 een technologische voorsprong en toegevoegde waarde op een breed scala aan productgebieden.

Onderzoek & Ontwikkeling

De grote kracht is het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Hierdoor kunnen voor klanten specifieke projecten, variërend van aanvraag over ontwikkelwerk tot proefproducties in het vleestechnisch centrum, vakkundig worden opgelost en nagebootst. Met ultramoderne apparatuur worden veel industriële productiesituaties, van rijpingsprocessen voor rauwe worst tot de productie van gekookte ham uitgevoerd.

Huub houdt van deze innovatieprojecten en door zijn jarenlange ervaring komt hij op eigen kracht met de klant heel ver. Het Duitse team in het vleestechnisch centrum doet het ontbrekende vervolg. Projecten acquireert Huub zelf en geeft tevens adviezen over toepassingen en optimalisaties. De focus ligt op de Benelux, maar via zijn warme netwerk zijn ook projecten uitgevoerd in Frankrijk, Spanje en Italië. Het zijn intensieve projecten, waarbij in korte tijd veel gerealiseerd worden, want het moet snel gaan. We zitten tenslotte in een “vers business”. Het meest geniet Huub van het bezoeken van supermarkten: “ik zie dan zoveel producten waaraan ik mee heb mogen werken. Dat geeft elke keer een geweldig kick. Daar doe je het voor: klanten succesvol laten ondernemen”.

Na dergelijke trajecten is bij de eerste ontwikkeling de basis gelegd, blijft de relatie bestaan en worden de geadviseerde combinaties van kruiden en componenten geleverd. Dit gebeurt supersnel en kan ook in kleine hoeveelheden geleverd worden wat veel collega bedrijven vaak niet doen. Voor de toekomst wordt verdere groei voorzien.

Export landen

Benelux | Frankrijk | Spanje | Italië

Ceo

Meat Cracks Benelux | Huub Wildenbeest