Meesterlijk Geschikt

Bloemist

Bloemen zeggen veel. Over de gever. Over de ontvanger. Over de situatie. En ook over de maker. De passie van ondernemer Miranda ter Voorde Mijn passie is dingen mooier maken en een gevoel vormgeven met bloemen. De eerste tien jaren van haar werkzame leven reisde ze de hele wereld over als free-lancer om evenementen, beurzen, trouwerijen, winkels met bloemen feestelijk in te richten. Dit bracht haar naar plaatsen als HongKong, Tokyo, Bangkok en heel Europa. In 2010 ontstond de behoefte aan meer vastigheid en minder reizen.

Vanuit een eigen vestiging in Apeldoorn voorzien Miranda en haar team winkels, kantoren, feesten en partijen van haar bloemcreaties. Deze zijn stuk voor stuk spraakmakend en reden waarom Miranda tot Europees kampioen bloemschikken is verkozen. Van al haar creaties die in de hele Wereld te zien waren heeft Miranda een vuistdik inspiratie fotoboek gemaakt. Dit helpt bestaande en nieuwe klanten om te zien wat voor een sfeer je met bloemen kan neerzetten.

In 2013 volgde een bijzondere opdracht. Voo retailketen Rituals Cosmetics heeft Meesterlijk Geschikt de eerste bloesemboom ontworpen. Gestart is met een tafelmodel bloesemboom maar inmiddels is deze bloesemboom (in 4) vele verschillende varianten beschikbaar en worden ze vaak op maat gecustomised. De stammen en takken zijn van echt hout die speciaal bewerkt zijn opdat ze gegarandeerd insectenvrij zijn. De bloesems zijn gemaakt van zijde en met veel oog voor detail handmatig bevestigd in de boom. De bomen zijn gemiddeld 3 tot 5 meter hoog en zijn inmiddels uitgegroeid tot de absolute blikvangers in de Rituals winkels. Naast de bloesembomen is er ook een uitbreiding geweest met bloembakken en flowergrids voor aan de gevel. Zo wordt de ultieme customer journey qua beleving en herkenbaarheid totaal afgelegd door de klanten van Rituals.

De bomen sloegen zo aan dat Meesterlijk Geschikt gevraagd werd steeds meer winkels van deze snel groeiende Nederlandse retailketen ermee in te gaan richten. Naast de vele Nederlandse winkels werden ook winkels in Europa, USA, VAE en Japan er mee ingericht. Alles werd in Apeldoorn geprepareerd en vervolgens op bestemming opgebouwd. Een nieuwe ontwikkeling is het nieuwe concept flagshipstore: House of Rituals. Hiervoor werd de “winkelboom” een stuk hoger: bijna 8 meter, voorziem van op maat gemaakte led verlichting en kwam er een heuse schommel in.

Naast het inrichten van winkels en kantoren blijft er nog genoeg tijd over om de lokale en regionale markt te bedienen.

Export landen

Europa | China | Japan | UK | VAE | USA

Ceo

Meesterlijk Geschikt | Miranda ter Voorde