Metaalgieterij

Metaalgieterij Alliage

Metaalgieterij

Metaalgieterij Alliage is ontstaan uit de rijke Deventer historie van IJzergieterijen. Het is opgericht in 1917 als een spin-off van IJzergieterij Nering Bögel. Destijds bestond de behoefte om naast ijzer ook andere metalen te gaan gieten. Alliage is met dat doel opgericht. Anno nu is dat nog steeds de corebusiness van Alliage. Bij Alliage werken zeven personen.

Alliage giet nonferro metalen als brons, messing en aluminium, met zandvormen in kleine series en ‘special products’ voor een reeks van klanten. Dit varieert van kunstenaars, off-shore tot machinebouwers. Voor deze klanten maakt Alliage afsluiters, koppelingen, deksels, kraanonderdelen, scheepsuitrustingsstukken, installatieproducties, machineonderdelen en sierstukken.

Wat Alliage onderscheidend maakt is de unieke kennis van metaalgieten gecombineerd met snelle levertijden voor ad hocwerk en repeterende orders. Directeur Jeroen Dik legt uit dat collega-gieterijen vaak op levertijden zitten van ongeveer tien weken en bij Alliage is dit slechts drie weken. Verder roemen de klanten de korte lijnen en het directe contact: “We schakelen snel in het belang van de klant en zijn altijd eerlijk. Dat wordt erg gewaardeerd. We hebben daarom een zeer stabiel klantenbestand en daar zijn we zuinig en trots op”, zegt Jeroen.

In de loop van de historie heeft Alliage tal van bijzondere opdrachten mogen uitvoeren. Het voert te ver om dit allemaal op te sommen. Zo heeft Alliage voor het oude hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Vijzelstraat in Amsterdam alle acht, 120 kilowegende uithangborden uit bronswerk gegoten. Ook hangen in Deventer nog veel oude straatnamenplaten aan gevels van huizen die door Alliage zijn gegoten. En het werken met kunstenaars is mooi om te doen. Elk project is anders en het is altijd een mooi gezicht om kunstwerken te zien in de openbare ruimte die jezelf gegoten hebt.
Voor Alliage is voor de toekomst continuïteit belangrijk. Snelle en vluchtige groei is geen doel. Het gaat om snelle levering van kwaliteit in een langdurige klantrelatie. Jeroen: “Wij voelen ons daar prettig bij. Door te werken met klanten met eenzelfde profiel en mentaliteit haal je het beste in elkaar naar boven”.

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk 

Ceo

Metaalgieterij Alliage | Jeroen Dik