Metos

Keukens

Metos is sinds 1977 gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van kleine- en grootkeukens. Dit varieert van levering van klein keukenmateriaal tot en met complete uitrustingen voor bedrijfsrestaurants. De keukens vinden hun weg naar de gezondheidszorg, retail, grote bedrijfskantines en cruiseschepen. Metos is gevestigd op bedrijventerrein A1 in Deventer waar 110 medewerkers werken.

Voedselcomposteermachine
Onder de exportnaam Rendisk heeft Metos een bijzonder voedselafval verwerkingssysteem ontworpen. De voedselresten (inclusief botten en schelpen) worden in een droppunt gegooid, waarna het wordt vermalen, getransporteerd en opgeslagen als ‘swill’ (vloeibaar) voedselafval. Het wordt daarna ontwaterd dankzij een speciale centrifuge-techniek. Hierbij wordt het volume van het voedselafval tot wel 80% gereduceerd. De droge pulp die bij deze voedselafval verwerkingssystemen overblijft, heeft niet alleen voordelen op hygiënisch gebied, maar is ook nog eens milieuvriendelijk te verwerken tot compost. Wanneer de klant kiest voor de opslag van ‘swill’ kan dit bijvoorbeeld worden ingezet voor biogasinstallaties voor opwekking van energie. Dit is een heel milieuvriendelijk product dat op wereldwijde belangstelling mag rekenen.
In Abu Dhabi is de regering bezig om op nieuw van zee ontgonnen land een 100% duurzaam schiereiland te realiseren. Metos is als partner gevraagd om alle voedselafval van een aantal daar te bouwen hotels collectief te verzamelen en te composteren.

 

Export landen

België | Duitsland | Frankrijk | Spanje | Portugal | Denemarken | Finland | Zweden | Noorwegen | Luxemburg | Groot Brittannië | Italië | Zwitserland | Oostenrijk |
Israël | Saoedi-Arabië | Verenigde Staten | Verenigde Arabische Emiraten | Koeweit | Zuid-Korea | Taiwan | China | Singapore

Ceo

Metos | Willem van den Burg