Touroperator

MEVO Reizen

Touroperator

In 1996 is Mevo Reizen opgezet door de vader van Jan Jaap Meendering en werd de eerste reis per Transsiberië Express geboekt. In 2013 heeft Jan Jaap de leiding van het bedrijf overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in verre treinreizen zoals de Transmongolië Express, de Transsiberië Express en langs de Zijderoute. Bij Mevo Reizen werken vier personen.

Bij Mevo Reizen kun je een compleet verzorgde reis boeken met de wereldberoemde Transsiberië Express of Transmongolië Express. De spoorlijn loopt van Moskou naar Beijing of Vladivostok. Reizigers kunnen online boeken maar juist door persoonlijk contact en maatwerk onderscheidt Mevo Reizen zich, een reis boeken gaat verder dan sec een treinticket bestellen. Naast alle reisbescheiden zoals visa wordt de klant uitgebreid geïnformeerd voor vertrek. Een treinreis kent vele tussenstops die worden benut voor een excursie naar nabij gelegen bezienswaardigheden. Veel van de reizigers van Mevo Reizen maken een treinreis van zo’n drie weken, met tussenstops inclusief excursies en transfers.

Het bedrijf biedt daarnaast reizen aan naar centraal Azië over de historische Zijderoute. De oorspronkelijke handelsroute loopt door voormalige Sovjet staten als Oezbekistan, Turkmenistan, Kazachstan en het bergland Kirgizië. Dichterbij biedt Mevo Reizen een trip naar Kiev in combinatie met een bezoek aan het surrealistische Tsjernobyl, met zijn verlaten stad Pripjat en de gesloten zone. De doelgroep voor de reizen is divers, waarbij 50plussers en de ‘luxere backpackers’ de overhand hebben. Wat ze gemeen hebben is dat het vaak geïnteresseerde en ervaren reizigers zijn.

Mevo Reizen richt zich op de Nederlandse markt, België is daar snel aan toegevoegd. Sinds 2015 zijn er agentschappen in verschillende Europese landen gecontracteerd. Deze Europese organisaties verkopen de Mevo Reizen onder eigen naam.

Breder reisaanbod en reisvoorbereiding via opreis.nl
Mevo Reizen is in 2015 gestart met opreis.nl. Opreis.nl is een online reisbureau met een breed reisaanbod, je kunt een reis boeken, je visa regelen en een meeneemlijst invullen.

Toekomst
Mevo Reizen wil de groei van de afgelopen jaren met zo’n 10% per jaar ook de komende jaren voortzetten. Het doel voor de korte termijn is een omzetgrens van een miljoen euro te realiseren. Binnen Europa is groeipotentieel mogelijk via de Duitse markt.

 

Export landen

België | Frankrijk | Duitsland | Scandinavië |

Incidenteel | Polen | Verenigd Koninkrijk

Ceo

MEVO Reizen | Jan Jaap Meendering