Leidingsystemen

Midap Leidingsystemen

Leidingsystemen

In 1984 is Midap Leidingsystemen opgericht door Tony Middelink en zijn vader. Begonnen als handelsbedrijf is doorgegroeid tot een toonaangevende producent van leidingsystemen voor alles wat je aan leidingen voor en achter een pomp plaatst. Binnen het vijftien professionals tellende personeelsbestand zit een grote technische expertise. Midap beschikt over een modern machinepark om alles snel op maat van de klant te kunnen produceren.

De klanten bestaan uit organisaties die water en bagger te transporteren hebben. Dit zijn bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw, offshore, industrie, scheepsberging, chemie- en voedingsmiddelen industrie . Ook overheden en waterschappen maken gebruik van de buizen, meetapparatuur en expertise van Midap. Een specialisme van het huis is de productie van de zogenaamde Kraag-flensslangen. Hiervoor heeft Midap een eigen productiemachine ontworpen die deze HD polyethyleen slangen twee zo snel kunnen produceren dan collega-bedrijven. Midap geniet door het snel leveren van vakmanschap een uitstekende reputatie in de branche. De leidingsystemen worden veelal projectmatig op wensen en maatvoering van de klant gebouwd.

Voor aluminiumslakverwerker REAL ALLOY in Noorwegen, leverde en installeerde Midap een geheel nieuwe afzuiginstallatie, inclusief natwasser (ook wel wet scrubber genoemd). Omdat het systeem op hoogte werd gebouwd, was ook een staalconstructie onderdeel van het project. Werken met HDPE buizen ø 1200 mm, maakte het geheel tot een bijzondere klus.

Een ander groot project werd voor de Suiker Unie uitgevoerd. Producent Suiker Unie werkte aan uitbreiding van de waterzuiveringsinstallatie (na wassing van de suikerbieten) en aan capaciteitsvergroting van de biogasinstallatie. Midap heeft in dit 1,5 jaar durende project alle processen onderling weer te kunnen verbinden, door HDPE leidingsystemen te installeren voor het transport van water en slib. Uitgangspunt voor het totale project was de voortgang van het dagelijkse productieproces.

Midap is trots op de stevige positie als Apeldoorn bedrijf in de internationale baggerwereld. De negen grootste baggeraars van de wereld mag Midap tot haar klanten rekenen. Groei ontstaat door mee te groeien met de klanten en door positieve mond-op-mond reclame van de huidige klanten. Meer potentieel ligt er nog in Frankrijk, maar ook verder weg in de USA.

Export landen

Direct | Duitsland | België | Oostenrijk | Noorwegen | Verenigd Koninkrijk

Indirect | Wereldwijd

Ceo

Midap Leidingsystemen | Tony Middelink