Autotransportbedrijf

MisterG

Autotransportbedrijf

Gbenga Folorunso heeft zijn roots in Nigeria en werkte in Deventer lange tijd voor MallinckRodt Baker in Deventer. Toen de productie van de high tech systemen in 2017 verplaatst werd naar het buitenland besloot Gbenga voor zichzelf te beginnen met zijn hobby en passie Auto’s.

Voor eigenaren van auto’s regelt Gbenga het transport naar Afrika. Mister G regelt direct de vrijwaring van de auto, vrachtwagen of bus. Desgewenst kan ook het transport naar de haven (binnen 72 uur) in Amsterdam of Antwerpen georganiseerd worden. Mister G handelt alle douane- en exportformaliteiten af en houdt de klanten op de hoogte van de voortgang. De ontvanger van het voertuig kan het eigendomspapier (bill of loading) kosteloos ophalen op de plek van bestemming.

Auto Export Afrika via roll-on-roll-off

Als u een voertuig verscheept kunt u kiezen tussen roll-on-roll-off, kort gezegd roro, of een container. Bij roro kan rollende lading eenvoudig via de laadklep achter op het schip rijden. Omdat de schipper niet hoeft te hijsen, zoals bij containers, is dit sneller en de goedkoopste manier van een auto verschepen. Een roro-schip heeft een of meer horizontale dekken waarop medewerkers de auto’s, bussen en vrachtwagens parkeren.

Verschepen via container

Bij verschepen via een container staat uw voertuig meer beschermd op het schip. Dit is duurder omdat u een container moet huren en de schipper deze op het schip moet hijsen. Er zijn containers van bijvoorbeeld 20 voet ( circa 6,10 x 2,44 x 2,59 meter) en 40 voet (12,19 x 2,44 x 2,59 meter).

Divers klantenbestand

het klantenbestand is zeer divers. Dit varieert van hulpverleningsinstanties die een tweede hand ambulance willen verschepen tot expats die hun eigen auto willen meenemen tot Afrikanen die auto’s in Nederland en Duitsland kopen en MisterG vragen deze naar hen te verschepen. De meest geëxporteerde automerken zijn Ford Transit, alle types van Toyota, Mercedes, Mitsubishi, Volkswagen, Opel, Peugeot en Nissan. Van deze merken verscheept MisterG er gemiddeld 15 tot 20 per maand.

De ambitie voor de komende periode is meer te gaan verschepen. De vraag uit Afrika is groot. Ze hebben daar graag occasions uit Nederland en Duitsland vanwege het goede preventieve onderhoud dat standaard is in beide landen. Relatief nieuw is het verschepen van auto’s naar Turkije.

Export landen

Turkije | Angola | Benin | Gambia | Ghana | Nigeria | Sierra Leone | Togo | Senegal

Ceo

MisterG | Gbenga Folorunso