Mobiele toiletten verkoop

MobielToiletKopen.nl

Mobiele toiletten verkoop

Bodhi Verhaaf organiseerde in 2017 voor Serious Request een evenement in Apeldoorn, toen hij er achter kwam hoe moeilijk het is om aan mobiele toiletten te komen. Hij verdiepte zich er in en kwam er achter dat er genoeg bedrijven zijn die mobiele toiletten verhuren, maar slechts heel weinig die ze maken en verkopen. Bodhi: “ik besloot om mijn afstudeerscriptie tijdens mijn HBO Commerciële Economie opleiding te wijden aan het onderzoeken of er voldoende markt is voor het zelf bouwen en verkopen van mobiele toiletten. Dit bleek het geval en in 2020 besloot ik om samen met een compagnon dit ter hand te gaan nemen”.

De allereerste stap was het bouwen van een eigen prototype. Hierbij is eerst gekeken naar het bestaande aanbod aan mobiele toiletten. Hieruit bleek dat op het gebied van comfort, onderhoud en transport nog veel te verbeteren is. Zo is het zitvlak verlengd, het toiletgat en de opslagtank vergroot. Dit vergroot het comfort van de gebruiker in sterke mate. Vergeet niet dat op veel bouwplaatsen gebruikers soms zes maanden lang van hetzelfde mobiele toilet gebruik maken. Dan is meer comfort voor je medewerkers op de bouwplaats wel zo fijn. Naast meer comfort zijn andere onderscheidende factoren de lage prijs en het makkelijker transporteren door het formaat van één bij één meter.

Na deze verbeteringen in een eerste prototype verwerkt te hebben ging Bodhi op pad. Bodhi: “we laden het mobiele toilet in onze aanhangwagen en gingen langs bij verhuurbedrijven. Deze bleken enthousiast en dit leidde in diverse gevallen al tot spontane bestellingen”. Sinds de start van het bedrijf neemt het aantal bestellingen in een snel tempo toe. In het eerste jaar sinds de oprichting zijn er bijna 400 gebouwd of als bouwpakket bij de klant afgeleverd. De eerste klanten waren in het begin vooral verhuurbedrijven van mobiele toiletten. De laatste tijd meldden zich ook steeds meer bouwbedrijven bij MobielToiletKopen.nl. Dit is ook logisch: voor de prijs van zes weken huur kun je bij Bodhi en zijn team ook een mobiel toilet kopen.

De mobiele toiletten worden verkocht onder het eigen merk Toypek. Inmiddels zijn er verschillende toiletcabines te koop. Zo kan er gekozen worden tussen verschillende kleuren en een aantal extra opties. Een mobiel toilet of mobiele toiletcabine kunt u aanschaffen met een flush systeem, handwasunit of extra urinal.

De cabines worden nu in Nederland en België verkocht met op den duur uitbreiding naar meerdere landen.

Export landen

België

Ceo

MobielToiletKopen.nl | Bodhi Verhaaf