Morgo Folietechniek

Bouwfolies

Morgo Folietechniek legt zich al meer dan dertig jaar toe op het ontwikkelen, produceren en leveren van technische folies, bouwfolies, tapes, waterkering, afdichting, duurzame isolatie, hijsvoorzieningen voor de bouw, timmerindustrie en prefab houtbouw (HSB) en bouwmaterialenhandel. In het folie assortiment zitten tientallen verschillende types : al dan niet waterkerend, damp-open, UV-stabiel of isolerend. Voor iedere toepassing is een folieoplossing in huis.

De afgelopen tien jaar is de dienstverlening verder uitgebreid en zetten de 22 professionals van Morgo zich in op het bieden van totaaloplossingen voor prefab daken, gevels en vloeren. Dit heeft geleid tot een uitgebreid pakket aan kwaliteitsproducten, die de professionele klant de zekerheid geeft een kwalitatief goed product te kunnen maken. Directeur Everhard Gerritsen: “onze kracht zit in de grote know how over de eigenschappen en toepassingen van de folies. Om de kwaliteit te garanderen controleert onze afdeling research en development dagelijks onze folies in ons eigen onderzoekslaboratorium. Met geavanceerde apparatuur testen wij onder extreme omstandigheden de rek- en treksterkte, de UV-stabiliteit, de waterkerendheid en de brandwerendheid van onze technische folies en overige producten. Voor elk probleem van de klant weten wij de oplossing en leveren daarbij maatwerk”.

Naast kwaliteit is service, korte lijnen en snelle levering een andere kwaliteit. Bestellingen worden binnen 24 uur in de hele Benelux uitgeleverd. De producten worden onder eigen merk verkocht, maar als afnemers een private label willen, dan kan dat ook geleverd worden.

Nieuw product tbv compartimentering van gevels

Morgo is in de Benelux de dealer van Siderise fire barriers. Siderise is de grootste ontwikkelende producent van barriers op de wereldmarkt. Zij ontwikkelden een FireBarrier, die is vervaardigd uit steenwolisolatie en ingepakt is met een gewapend aluminium folie. De barrier is een absolute noodzaak in de geventileerde spouw en zorgt ervoor dat brand zich niet kan voortplanten achter de gevel. In Engeland, waar Siderise vandaan komt, is men qua brand compartimentering al veel verder: het is er verplicht en in België zijn bij koninklijk besluit firebarriers ook verplicht bij hoogbouw. De Nederlandse regelgeving heeft het nu ook al omschreven in het bouwbesluit, maar vele gebouwen worden nog niet voorzien van barriers. Morgo verwacht met deze nieuwe dienst flink te groeien. Everhard: “Er is in Nederland nog veel werk te verzetten en wij helpen daarbij graag”.

Toekomst

Het bedrijf is de afgelopen jaren tot marktleider in Nederland uitgegroeid. Via zusterbedrijf Fassawall, dat ook folies ontwikkelt en produceert, is een zeer veel belovend product ontwikkeld: een speciale folie met brandklasse A (enige in de wereld!). Dit werkt sterk brandvertragend (zelfs bij 600 graden brandt dit niet!). Hiervoor bestaat grote belangstelling vanuit Europa en ver daarbuiten. Morgo verwacht de stevige groei van de afgelopen jaren daarom voort te zetten.

 

Export landen

België | Luxemburg

Ceo

Morgo Folietechniek | Everhard Gerritsen