Motoren, bromfietsen en scooters

Moto Spare Partner

Motoren, bromfietsen en scooters

Motofun is in 2004 op initiatief van Robbie Leerkes opgericht. Vanaf jongs af aan was hij liefhebber van alles wat wielen of een motor heeft. In de loop der jaren is een letterlijk uit de hand gelopen hobby van auto’s, tractoren maar vooral brommers uitgegroeid naar een bedrijf in motoren, bromfietsen en scooters waar negen mensen werken. Het specialisme van het huis zijn Europese (met name Italiaans) en Japanse motoren jonger dan 10 jaar voor recreatief en dagelijks gebruik en motoren van de jaren ’50 t/m ‘90 voor verzamelingen of restauratie. De motoren worden in heel Europa in- en verkocht.

Ontstaan onderdelen handel

In veel gevallen moest er een kleinigheid gerepareerd aan de bromfiets voordat deze doorverkocht kon worden. Probleem was vaak de beschikbaarheid van onderdelen, vaak niet te krijgen, extreem duur of lange levertijden. Robbie besloot om hier de oplossing zelf ter hand te nemen. Begonnen is met de opzet van een eigen onderdelenhandel in zijn favoriete merk Aprilia. In de begin jaren kwam het vaak voor dat bijvoorbeeld een brommer werd gekocht die al 10 jaar onder een olijfboom had gestaan voor enkel het motorblok. De rest van de onderdelen werden dan uitverkocht. Daarnaast werden restpartijen opgekocht en inkoopkanalen van originele nieuwe onderdelen uit Italië aangeboord.

Aprilia Parts

In 2005 kwam de eerste versie van de website aprilia-parts.nl online; een statische site met wat korte informatie over enkele 50cc schakelbrommers. Dit ontwikkelde zich in de loop van de jaren door tot een fullservice webshop met een zeer groot assortiment aan onderdelen dat ook bijna allemaal met foto in de shop staat. Leerkes: “het succesvol runnen van een internationale website is een vak apart. Gelukkig hebben we uiteindelijk professionele en creatieve partners en werknemers gevonden die de juiste softwareprogramma’s ter ondersteuning en websites hebben gebouwd. Sindsdien krijgen we veel online bestellingen uit de hele wereld. Dit varieert van een Aprilia-liefhebbers bij wijze van spreke om de hoek tot zes hoog in de hoofdstad van Nicaraqua. Het meeste wordt verkocht in Europa, waarbij Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk de boventoon voeren. In totaal wordt naar meer dan veertig landen geëxporteerd.

Na het succes van de website Aprilia-Parts.nl zijn MotoSparePartner en Partsrepublik opgericht. Beide sites richten zich op de onderdelenverkoop van Japanse en Europese (Piaggio/Aprilia/Ducati) merken. Op de site van MotoSparePartner zitten veel nieuwe features die zorgen voor een snelle navigatie en koppelingen naar het verzend, voorraad- en boekhoudsysteem. Op de webshop staan inmiddels meer dan 500.000 (!) onderdelen online te koop.

De online verkoop stijgt sterk dankzij de professionalisering van de webshop en volwassen worden van e-commerce in het algemeen. Ook zijn diverse merken en modellen aan een revival bezig en daar profiteert de handel in onderdelen van.

Export landen

Wereldwijd |

Focus op Europa

Ceo

Moto Spare Partner | Robbie Leerkes