Verpakkingen & decoraties

Musdeco

Verpakkingen & decoraties

Eigenaar Jacques Mus komt uit een echte ondernemersfamilie met roots in Deventer – Mus Verpakkingen BV.

35 jaar geleden is zijn vader Mus Verpakkingen BV gestart, een groothandel in blik en kunststofsluitingen voor de verf- en chemische industrie. Nadat Jacques daar meerdere jaren had gewerkt kon hij in 2002 het bedrijf Boon Verpakkingen in Twello overnemen, een groothandel in verpakkingsmaterialen, winkelbenodigdheden, etalage en decoratiematerialen.

In 2006 lieten Jacques en zijn vrouw Bianca een nieuw bedrijfspand in Twello bouwen en werd de naam aangepast in Musdeco, maar er kwamen steeds minder zelfstandige etaleurs en ook winkeliers deden minder aan thema decoraties. Om dit op te vangen zijn thema’s als Liefde, Sint en Kerst sindsdien volop aanwezig in de zaak van Jacques.

Daar waar de markt veranderd zijn er ook mogelijkheden, Jacques had goede contacten in de snoepwereld (Sweet and Candy) en de blikindustrie (Mus Verpakkingen BV). Deze mix bleek een gouden combinatie te zijn om zich te specialiseren in snoepverpakkingen. Door deze goede samenwerking verkoopt hij zijn snoepverpakkingen zelfs aan de andere kant van de wereld.

Naast de standaard verpakkingsmaterialen op snoepgebied heeft Musdeco ook een complete eigen lijn in blikwikkels, papieren puntzakken, toffeedozen en goudstaven.

De meeste ontwerpen van de verpakkingen worden door Jacques zelf gemaakt, ook heeft hij de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in eigen stansvormen van snoep- en cadeauverpakkingen. Het geeft flexibiliteit en klanten kunnen hierdoor kiezen uit meerdere modellen zonder extra bijkomende kosten.

Het assortiment van Musdeco bestaat uit:

– Snoepverpakkingen, puntzakken, toffeedozen blik, goudstaven

– Industrieel verpakkingsmateriaal, tape, folie en beschermmaterialen

– Winkelbenodigdheden, draagtassen, inpakpapier, verpakkingszakjes etc.

– Wijnverpakkingen, wijnzakken, wijndozen

B2B klanten in de regio komen in de winkel en halen zelf de goederen op, de rest gaat via de webshop, mail en telefoon.

Juist nu is de markt erg in beweging, klanten vragen steeds vaker aan Musdeco om “groenere” producten. Voor plastic verpakkingen is dat een behoorlijke uitdaging. Jacques moet rekening houden met houdbaarheid en zichtbaarheid van het product, maar ook met de prijs en de levensduur van de verpakking (biologisch plastic heeft kortere levensduur).

Jacques is er trots op dat hij ondanks alle gewijzigde marktomstandigheden toch steeds overeind is gebleven en dat zijn klanten zich welkom voelen. Hij vindt dat shoppen plezier moet zijn en heeft daarom altijd veel op voorraad en korte levertijden.

Export landen

Nederland | België | Engeland | Duitsland | Oostenrijk | Denemarken

Ceo

Musdeco | Jacques Mus