Advies over Export

NBDA

Advies over Export

De corebusiness New Business Development Associates (NBDA) is het adviseren van bedrijven over export en internationaal ondernemen. Directeur Erik de Boer heeft in loondienstverband altijd in marketing- en exportfuncties gewerkt. Sinds 2006 zet hij deze kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer in om bedrijven te helpen met de start en (door)groei van export. Naast de vestiging in Diepenveen heeft NBDA ook een vestiging in Singapore, waar zes personen werken.

Subsidie Starters International Business (SIB)

Dit is een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor MKB bedrijven. Zij kunnen zich hiermee kosteloos oriënteren op hun exportkansen. Het kan ook gaan om vergroting van de omzet indien de export niet meer dan 25% van de omzet is. Erik: “De SIB regeling is een coaching- en voorbereidingstraject voor mkb-bedrijven dat in drie stappen naar internationale aanpak leidt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) verstrekt deze subsidie en heeft NBDA aangewezen als uitvoerende partij. Bij het onderzoek naar mogelijkheden en risico’s in het buitenland komen vragen aan de orde als: Waar is uw onderneming goed in? Wat wilt u bereiken? Welke landen bieden kansen? Hoe aantrekkelijk zijn de gekozen landen en wat is een geschikte entreestrategie om uw kansen in het gekozen land te verzilveren?” Een flink aantal Deventer bedrijven heeft al gebruik gemaakt van de diensten van NBDA. Erik: “Dit zijn er inmiddels ongeveer 50 en groeit nog steeds door. Veelal startte dit met de aanvraag en uitvoering van het SIB en vaak huren bedrijven mij daarna nog in voor ondersteuning bij implementatie. Elke traject is uniek en het geeft mij veel voldoening om bedrijven te helpen met groeien in het buitenland”. Gemiddeld levert een SIB-traject zo’n 1 a 2 (extra) exportlanden op voor een deelnemend bedrijf.

Export Coördinator bij MKB Deventer

Sinds 2017 is Erik exportcoördinator bij ondernemersvereniging MKB Deventer. Erik is klankbord bij de opzet van exportactiviteiten voor de leden. Dankzij Eriks enthousiasme en drive blijft dit niet beperkt tot meedenken. Zo heeft Erik relaties aangeknoopt met diverse Duitse Hanzesteden voor de opzet van onderlinge matchmaking met ondernemers uit Deventer. Om de exportactiviteiten in Deventer en de rest van de Stedendriehoek te borgen is nu exportbureau MKB Trade Office opgericht. Van daar uit worden zaken als inkomende en uitgaande handelsmissies, landenworkshops, 1 op 1 exportsessies georganiseerd.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

NBDA | Erik de Boer