Nefit

Verwarming

Nefit is een gerenommeerd en oer-Hollands merk. Het bedrijf achter het merk maakt sinds 2004 onderdeel uit van Bosch Thermotechnology, een van de divisies van het internationale Robert Bosch-concern. Bosch is wereldwijd een toonaangevend merk in onder meer automotive, huishoudelijke apparatuur en powertools. Met deze solide internationale basis is Nefit een van de sterkste spelers in de verwarmingsbranche in Nederland en een belangrijke leverancier van hr-ketels in Europa en daarbuiten.

Nefit opereert vanuit Deventer. In Deventer vindt de productie plaats van hr-ketels, voor zowel de consument als de zakelijke markt, die onder de merknaam Nefit worden verkocht in Nederland. Ook worden in Deventer toestellen geproduceerd die onder private label in meer dan 20 landen in Europa en daarbuiten worden verkocht.

Nefit, de uitvinder

Nefit is de uitvinder van de hoog rendement-ketel, waarmee begin jaren 80 van de vorige eeuw de basis is gelegd voor een bloeiend bedrijf. Vele honderdduizenden toestellen zijn sindsdien vanuit Deventer geëxporteerd, waarmee deze Nederlandse vinding op brede schaal in Europa is geïntroduceerd.

R&D

Op de locatie in Deventer bevindt zich ook het Kenniscentrum. Hier wordt gewerkt aan duurzame verwarmingsoplossingen voor heel Europa. Meer dan honderd specialisten houden zich dagelijks bezig met het ontwikkelen en optimaliseren van nieuwe systemen en warmteconcepten. De Research & Development afdelingen werken daarbij nauw samen met collega’s binnen het Bosch-concern, universiteiten, onderzoeksinstituten en gespecialiseerde industrieën.

Exportambitie

Om van een wereldwijd vooraanstaand leverancier van hr-ketels door te groeien naar een producent van duurzame systeemoplossingen voor verwarming en warmwater. Dit doet Nefit door hr-toestellen te combineren in hybride systemen met zonne-energie en warmtepompen en door nieuwe producten waarbij gebruik van fossiele brandstoffen uiteindelijk in het geheel overbodig wordt.

Export landen

Europa |

Via de verkooporganisatie van Bosch Thermotechnology | Wereldwijd

Ceo

Nefit | J.Blom