Modern afvalbeheer

Newwaste

Modern afvalbeheer

Newwaste is een jong bedrijf opgericht door een gedreven, bevlogen en ervaren team van specialisten op gebied van modern afvalbeheer. Newwaste ontwerpt, plaatst en onderhoudt diverse soorten onder- en bovengrondse afvalcontainers. Het unieke van het bedrijf zit in de state-off-the art ICT-oplossingen om het inzamelen van afvalstromen te optimaliseren en efficiënt te managen.

Snelle groei

In de korte tijd van het bestaan (oprichting 2021) heeft Newwaste al vele gemeenten, vakantieparken, ontwikkelaars als klant mogen verwelkomen. Naast speerpuntfocus: slimme ICT-oplossingen zijn de korte communicatielijnen en absolute klantfocus andere onderscheidende factoren waarom Newwaste snel is gegroeid en dit verwacht door te zetten in de komende jaren.

Er kan veel!

Op gebied van afvalbeheer heeft Newwaste allerlei typen en maatvoeringen van containers in het assortiment. Dit loopt uiteen van een zelf persende afvalbak, tot ondergrondse afvalbakken, smi-ondergrondse en bovengrondse containers. Voor registratie en betaling van restafval bij (ondergrondse) afvalcontainers wordt gewerkt met zelf ontwikkelde toegangscontrolesysteem. Vanuit deze Cloud omgeving kunnen alle aangesloten toepassingen bediend en gemonitord worden. Het systeem is zeer efficiënt en eenvoudig in gebruik. Ook kunnen pashouders met hun afvalpas via de gemeente of vakantiepark website hun account beheren.

Duurzaam

Via dieptemeters in de containers wordt het vullen van de containers gemonitord. Dit voorkomt onnodig ledigingen en ook dat bij volle containers het afval ernaast wordt geplaatst. Een speciaal ontwikkelde routeplanner rekent vervolgens op basis van de meldingen van de dieptemeters de ideale logistieke route uit. Dit voorkomt onnodige co2-uitstoot.

Focus op Nederland

In Nederland zit nog veel potentieel om door te groeien. Een jaar na de start zijn al veertig gemeenten klant geworden bij Newwaste. De verwachting is dat hier nog meer gemeenten de komende jaren bij gaan komen. Vele gemeenten werken nog met verouderde afvalsystemen op basis van 2G dat door KPN uitgefaseerd zal worden. Dit schept vele kansen. De nieuwe systemen van Newwaste zijn b.v. al helemaal voorgesorteerd op 4G en SG.

De komende jaren wordt een verdubbeling van de omzet verwacht. Het huidige team van negen professionals is hierop berekend. Bij verdere groei zal het team uitgebreid worden. Ook wordt gekeken naar export naar omliggende landen en Scandinavië. Hier liggen ook grote kansen.

Export landen

België | Duitsland