Nijland Cycling

Fietsen

Nijland Cycling is opgericht in 1990 en ontwikkelt en fabriceert fietsen. De eigen ontwerpers en constructeurs zijn continue actief met de ontwikkeling van fietsen en onderdelen die het fietsen aangenamer en veiliger maken. Nijland is gespecialiseerd in bak- en stadsfietsen en fietsen voor de revalidatiemarkt. Deze worden door de 45 medewerkers in de eigen fabriek in Heeten geproduceerd.

Het familiebedrijf is ontstaan toen de fietszaak van Anton Nijland vragen kreeg van minder valide klanten die aanpassingen vroegen op de rijwielen om toch te kunnen fietsen. Dit is in de loop der jaren steeds meer een specialisme van het bedrijf geworden. Op jaarbasis worden zo’n 3.300 speciaal fietsen gefabriceerd. Deze worden deels in eigen beheer met eigen merk gebouwd en deels in opdracht / samenspel met derden zoals o.a. Babboe, Lintech, De Fietsfabriek, ByAr en Coffee-bike. De fietsen worden verkocht aan zorgpartijen in binnen- en buitenland. Directe export vindt plaats naar Duitsland, België en Noorwegen, waarbij Noorwegen de kroon. Vanuit de klanten worden ook veel fietsen doorverkocht naar andere landen. Zo zijn in de Afrika, USA en zelf Australië fietsen van Nijland gespot.

De kracht van het bedrijf is de grote kennis op nicemarkten in de fietsbranche. Innovatie is een grote kracht van het bedrijf waarbij telkens de wensen van de eindgebruiker voorop staat. Dit maakt Nijland uniek en is mede ook de reden dat Nijland onlangs een pitch won van Post.nl voor een nieuwe bakfiets voor de postbodes.

Het bedrijf groeit flink en onlangs is de productieruimte ook uitgebreid om de groei in vraag naar fietsen te kunnen bijbenen. Deze groei komt deels uit het binnenland. Zo bestaat er veel belangstelling voor zogenaamde “cargo-fietsen”.

Voor de export blijven de revalidatiefietsen interessant, waarbij wel geldt dat elk land weer zijn eigen specificaties heeft. Nederland heeft een uitstekende naam op fietsgebied in de wereld en daar draagt Nijland graag een steentje aan bij.

Export landen

België | Duitsland | Noorwegen

Ceo

Nijland Cycling | Anton Nijland