Softwarebedrijf

Oblivion

Softwarebedrijf

Oblivion is in 1998 opgericht in Apeldoorn. De oprichters kwamen uit Zwolle, Amersfoort en Arnhem en dan is Apeldoorn mooi centraal gelegen als vestigingsplaats. Oblivion is een consultancy gespecialiseerd in het adviseren en implementeren van clouddiensten gebaseerd op Amazon Web Services (AWS). Door de focus op alle voorkomende diensten die AWS levert is het bedrijf sinds de oprichting hard gegroeid. Inmiddels werken er 44 professionals in de vier vestingen van het bedrijf: Apeldoorn (hoofdkantoor), Amsterdam, Duitsland en Denemarken.

Wereldwijd zijn er grofweg drie hoofdsystemen te onderscheiden op gebied van cloud providers: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, en het Google Cloud Platform. In Nederland is Azure vrij prominent aanwezig, terwijl wereldwijd AWS groter is. In 2006 deed AWS haar intrede in de Nederlandse markt en Oblivion werd partner van het eerste uur. Door een absolute focus op AWS is Oblivion uitgegroeid tot de landelijke AWS-specialist en haar 250 (!) onderliggende diensten. Daar heeft Oblivion als enige Nederlandse partij nog de Premier Consulting Partner status bij weten te behalen.

Werken met AWS heeft als groot voordeel dat door de schaalgrootte goedkoper en ook veiliger diensten worden aangeboden. Dit gaat verder dan de bekende clouddiensten, zoals cloud computing en opslag. Bedrijven die data-driven werken kunnen met AWS steeds sneller en makkelijker waarde halen uit deze data. Zo heeft AWS diverse applicaties op het gebied van Machine Learning. Dit is interessant voor veel maakbedrijven en ook hierin heeft Oblivion een sterke positie. Andere sterke marktposities zitten bij de Overheid, Energiesector en Financiële instellingen. Al met al, bij Oblivion werken we aan het voorfront van de nieuwste technologische ontwikkelingen bij serieuze eindklanten.

De afgelopen vijf jaar is Oblivion hard gegroeid met gemiddeld 60% per jaar. Oblivion verwacht ondanks dit hoge percentage dit de komende jaren te blijven overtreffen. De groei komt uit het leveren van meer diensten aan bestaande klanten. Zo keken veel opdrachtgevers eerst de kat uit de boom door slechts één of enkele AWS-diensten af te nemen. Ondertussen raken de klanten van Oblivion vertrouwd in de cloud en schakelt men door de uitstekende ervaringen daarna snel door naar verdere adoptie van de cloud.

Het marktaandeel van AWS in Nederland groeit, dus dit betekent ook het aangaan van nieuwe relaties. Dit gebeurt zowel in Nederland als ook daarbuiten. Zo beschikt Oblivion over buitenlandse kantoren in Duitsland en Denemarken en daar komt in toenemende mate meer omzet uit. Indirect worden al meer landen bedient, omdat veel klanten internationaal werken en alle buitenlandse vestigingen in dezelfde cloud omgevingen werken.

Export landen

Direct | Duitsland | België | Denemarken

Indirect | Rest van Europa | Soms daarbuiten