OCD Opleidingen

Opleidingen

In 2000 startte Micha te Wieske met zijn bedrijf OCD Opleidingen. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid en telt inmiddels 7 vaste medewerkers en 40 freelance docenten. De opleidingen worden gegeven in de leslokalen in het kantoor aan de Keizerstraat in het hart van de Deventer binnenstad. In de loop van de jaren zijn daar leslocaties in Zwolle, Arnhem, Utrecht, Almere, Den Bosch en Enschede bijgekomen.

OCD is specialist in het geven maatwerktrainingen op het gebied van talen zoals Engels, Nederlands en Duits en diverse Microsoft trainingen met onder andere Sharepoint en Excel, maar ook op het gebied van Management trainingen staat een breed en interessant aanbod. Uiteraard bestaat er ook een groot aanbod van E-learning trainingen klaar. Dit heeft OCD Opleidingen in eigen beheer ontwikkeld en verloopt zo succesvol dat deze dienst (vertalen off-line naar online cursus) ook voor derden wordt aangeboden. Bij OCD Opleidingen wordt gewerkt vanuit heldere kernwaarden. Aandacht, kwaliteit, meesterschap en flexibiliteit vormen de basis. Het zijn kenmerken die uitdrukken wat OCD Opleidingen bijzonder maakt en wat het onderscheidend vermogen is ten opzichte van andere opleidingsinstituten. Een belangrijk deel van het werk ligt bij de taaltrainingen. Het klantenbestand is zakelijk en bestaat uit veel internationaal opererende Nederlandse bedrijven in de regio en de laatste tijd ook steeds meer daar buiten. OCD werkt ook voor Buitenlandse bedrijven met Nederlandse vestigingen. Zo heeft OCD Opleidingen voor een Duits windmolenbedrijf alle Nederlandse werknemers in de net geopende Nederlandse vestiging in Zwolle op Duitse taaltraining gezet. Ook worden buitenlandse expats bij Nederlandse bedrijven op taaltraining gezet enerzijds voor effectievere communicatie, maar ook voor versterking bedrijfscultuur en zorgplicht naar de buitenlandse werknemer.

Tijd is kostbaar en men wil de studietijd effectief inzetten voor maximaal resultaat. OCD Opleidingen zorgt hiervoor. Bij de intake wordt het niveau van de vreemde taal (Duits, Engels, Frans, Spaans en Zweeds) in kaart gebracht in combinatie met de wensen. Dit kan zijn het geven van een presentatie, het voeren van een verkoopgesprek of versterken branche specifieke talenkennis. Bijkomend voordeel van de trainingen is dat het zelfvertrouwen van de cursisten door de toegenomen kennis ook flink stijgt en dat heeft weer doorwerking in het klantcontact met buitenlandse afnemers.

Flinke groei

OCD Opleidingen groeit flink. Het afgelopen jaar heeft het 50 nieuwe klanten welkom mogen heten. De focus op training op maat voorziet in een groeiende behoefte. OCD Opleidingen streeft daarom naar een landelijke dekking.

Export landen

Duitsland | UK

Ceo

OCD Opleidingen | Micha te Wieske