AMBER Alerts

One2many

AMBER Alerts

In 2007 is uit een spin-off van LogicaCMG het bedrijf One2many ontstaan. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de wereldmarktleider in Wireless Broadcast Systemen. Dit systeem stelt overheidsinstellingen in staat om mensen in risicogebieden, door het versturen van een noodmelding op hun mobiele telefoon, te waarschuwen voor gevaarlijke situaties waarbij mensenlevens, de volksgezondheid of eigendommen ernstig in gevaar zijn.

Het in Nederland bekend NL-Alert is door One2many ontwikkeld en geldt wereldwijd nog steeds als best practice project op het gebied van Wireless Broadcast Systemen. Dit is de reden waarom One2many betrokken is bij vrijwel elk mobiel burgeralarmeringsproject in de wereld.

Directeur Maarten Mes: ‘We verkopen onze technologie en diensten aan overheden (de Public Warning Portal) en de grote mobiele telecommaatschappijen van de wereld. Dit doen we vanuit onze hoofdvestiging “Pakhuis Ten Hove” in Deventer en onze buitenlandse kantoren. We werken zowel rechstreeks met onze klanten als via wereldwijd opererende partners (bijvoorbeeld Ericsson en Cisco) .’

In 2017 realiseerde One2many een uniek project in Nieuw Zeeland. Onder regie van de landelijke overheid hebben alle drie telecommaatschappijen een one2many Cell Broadcast Systeem op de door One2many ontwikkelde Public Warning Portal van de overheid aangesloten. Dit betekent dat iedere Nieuw Zeelander op zijn of haar mobiel een waarschuwing volledig via one2many systemen krijgt, ongeacht welke provider zij hebben.

Door middel van de hosted Public Warning Portal service kunnen hulpdiensten noodmeldingen aanmaken, uitsturen en beheren. Het kan tevens automatisch noodmeldingen aanmaken, waardoor snel berichten verzonden kunnen worden na of zelfs voor tsunami’s of aardbevingen plaatsvinden. De open systeem architectuur maakt het mogelijk dat ook aanvullende kanalen toegevoegd kunnen worden zoals social media, tv en radio, zonder dat daarvoor significante aanpassingen aan het systeem nodig zijn.

Een ander opvallend project is T-Mobile USA. Via het systeem van One2many kunnen in één keer meer dan 80 miljoen Amerikanen bereikt worden. Dit is het grootste project qua bereik tot nu toe. Dit kan in de nabije toekomst veranderen. One2many voert op hoog niveau gesprekken met diverse overheden, bijvoorbeeld ook met de Chinese landelijke overheid, tezamen met haar Chinese partners, over de uitrol in China. De invoering van de Cell Broadcast technologie is al opgenomen in het 5-jaren plan van de overheid. Een bemoedigend signaal is dat begin 2019 een eerste, betaalde trial is gewonnen bij Guangdong Mobile, de grootste operator van China.

Exportverwachting

One2many verwacht het groeitempo van de afgelopen periode, meerdere nieuwe landen per jaar, de komende jaren te versnellen. Zo stelt Europa burgeralarmeringssystemen met ingang van 2022 verplicht aan alle 26 lidstaten. Ook wordt gewerkt aan nieuwe toepassingen en nieuwe technologieën. One2many is tevens koploper in nieuw opkomende technologieën zoals Multimedia Broadcast in 4G en 5G mobiele netwerken, waarmee zeer efficiënt HD video kan worden gebroadcast naar miljoenen kijkers. in stadions of op muziek festivals.

Export landen

Wereldwijd

Ceo

One2many | Maarten Mes