Onpaar Schoenen

Schoenen

Daan Engelen is een derde generatie schoenenondernemer. Al op vroege leeftijd werkte hij mee in de schoenenzaak van zijn vaker en oom. In het magazijn zag hij dozen met onverkoopbare schoenen, navraag leverde op dat dit onparen waren. Klanten in de winkel leggen na het passen maten per ongeluk in verschillende dozen terug. Resultaat: onverkoopbare schoenen die na verloop van tijd maar werden weggegooid. Zonde dacht Daan, het ging vaak ook om mooie en dure merkschoenen. Tijd om daar iets aan te doen en zo ontstond Onpaar Schoenen in 2015.

Daan: “in Nederland hebben 2% van de bevolking en verschil in schoenmaat van meer dan 1 maat. Als je kijkt naar een verschil van een halve maat (is 4 mm2) dan blijken dat 20% van de bevolking dit heeft. Een behoorlijk grote markt dus die door geen enkele aanbieder hierin bediend wordt.

Tegelijk is weggooien van kwaliteitsschoenen niet alleen zonde van het geld maar ook zonde van het milieu. Dankzij Onpaar Schoenen komen deze niet op de afvalberg terecht maar krijgt het een tweede leven. De winkels zijn opgelucht dat er eindelijk een milieuvriendelijke oplossing is gevonden voor de duizenden onparen en de klanten van Onpaar Schoenenzijn zijn blij met mooie, nieuwe merkschoenen voor een leuke prijs!

Daan: “wij gaan elke dag langs allerlei goede schoenenzaken om de beste onpaar merkschoenen te vinden. De schoenen die we meenemen in ons onparenbusje gaan natuurlijk wel door een strenge selectie, want we willen alleen de allerbeste onparen verkopen. We nemen hierbij een retourneren mee. Deze worden door de deskundige handen van onze ervaren schoenmaker behandeld, zodat ook deze refurbished schoenen er perfect uit komen te zien.

De verkoop van het assortiment dat uit gemiddeld 4.000 tot 6.000 paren bestaat, geschied via internet. Het merendeel (90%) wordt afgezet in Nederland, maar ook het buitenland lonkt. Bestellingen kwamen al binnen van België, voor de Duitse markt is een speciale webshop geopend en daar komt nu de eerste omzet uit. Dit geldt ook voor het Verenigd Koninkrijk. De toekomst ligt in de in- en verkoop van retourschoenen naar refurbished schoenen. Dankzij de afname van de onpaar schoenen heeft Daan en zijn team een streepje voor bij de winkels ten opzichte van andere opkopers. Daan: “we hebben de sympathiefactor en dat zorgt ervoor dat verder kunnen doorgroeien”.

Export landen

België | Duitsland | Verenigd Koninkrijk

Ceo

Onpaar Schoenen | Daan Engelen