Farmaceutische Groothandel

Orange Pharma

Farmaceutische Groothandel

Orange Pharma, opgericht in 2013, is de snelst groeiende internationale farmaceutische groothandel van Nederland. De klanten bevinden zich voornamelijk in Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Europa. Orange Pharma levert geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan apotheken, klinieken, groothandels en ziekenhuizen.

Orange Pharma zet zich in voor betaalbare en innovatieve geneesmiddelen. Door de logistiek vergaand te automatiseren, kunnen via de webshop van Orange Pharma ruim 98.000 verschillende producten razendsnel worden aangeboden. De beschikbaarheid wordt georganiseerd vanuit Nederland en een breed Europees netwerk.

Producten & Diensten

De focus lag in de beginjaren op het leveren van medicijnen aan de Antillen en Suriname. In 2016 werd de strategische keuze gemaakt om ook in Europa te gaan distribueren. Sindsdien is het hard gegaan met de groei. Commercieel directeur Lars Croese: ”De gelopen twee jaar zijn we met ongeveer 100% per jaar gegroeid. Vanwege de groei werd onze distributieruimte in Raalte snel te klein en besloten we om een veel groter pand in Deventer te betrekken. Ons commercieel kantoor stond bij Schiphol en dat is nu ook naar Deventer verhuisd. Deventer bevalt ons zeer goed en we kunnen hier verder groeien. We verwachten dezelfde groeipercentages als in de afgelopen jaren. We hebben nu twaalf personeelsleden en dat aantal zal waarschijnlijk ook verder omhoog gaan.”

Door de focus op internetverkoop en automatisering blijft er genoeg tijd over voor persoonlijk contact met partners en klanten. Croese: “We gaan er graag op uit en bezoeken elke buitenlandse relatie minimaal één keer per jaar. Door ook persoonlijk nauw contact te onderhouden met de klant, weten we wat er leeft en kunnen we daar snel op inspelen. Essentieel is bovendien dat we de soms zeer temperatuurgevoelige producten onder de juiste condities weten af te leveren; ook naar de tropen; daar investeren we nog dagelijks in. We krijgen veel klanten doordat we snel, volledig en ook goedkoop kunnen leveren, ook in het weekend als het moet. Hiermee onderscheiden wij ons echt in de markt.”

Orange Pharma verwacht op korte termijn verdere omzetgroei, door bestaande landen nog beter te bedienen en door het exporteren naar nieuwe landen.

Export landen

Scandinavië | Verenigd Koninkrijk | Duitsland | België | Polen | Litouwen | Italië | Suriname | Nederlandse Antillen.

Ceo

Orange Pharma | Lars Croese