Coatings, Giet- en Troffelvloeren

Orka Synthetics

Coatings, Giet- en Troffelvloeren

In 1972 werd Orka in Elburg opgericht en verhuisde later naar Vaassen. Sinds medio 2013 is Orka overgenomen, voortgezet als Orka Synthetics BV en in 2014 gehuisvest in Deventer. Orka ontwikkelt en produceert diverse types duurzame coating voor naadloze kunststofvloeren, beschermende coatings, troffelvloeren en reparatiemortels voor tal van branches. Inventarisatie en advies, design, research, ontwikkeling en interne opleidingen worden door de vakmensen van Orka zelfstandig uitgevoerd. Er wordt o.a. geleverd aan vloerenbedrijven en industrieën.

Met het veelzijdige productieproces en deskundige mensen is Orka in staat kwaliteit, duurzaamheid en efficiency te combineren en kunnen desgewenst kleine en grote hoeveelheden op maat gemaakte materialen snel aangeleverd worden voor elk project.

Een specialiteit van het huis is de productie en levering van epoxy troffelvloeren. Orka heeft hiervoor een unieke machine, enig in Europa. Troffelvloeren zijn kunststofvloerafwerkingen op basis van epoxyhars met als vulstoffen o.a. op kleur gesinterde kwarts. Als naadloze (vloeistofdichte) vloer op plaatsen waar zeer hoge eisen worden gesteld ten aanzien van zowel zware mechanische als chemische belastingen. Een goede stroefheid onder zowel droge als natte omstandigheden.

Orka Epoxy Troffelvloeren worden veelal gebruikt in slachterijen/vleesverwerkende bedrijven, sanitaire ruimtes, (melk-)stallen, zuivelindustrie, suikerfabrieken, conservenindustrie, bakkerijen, garages, wasplaatsen en werkplaatsen. Het is vloeistofdicht, oplosmiddelvrij, eenvoudig te repareren, bestand tegen chemicaliën, gemakkelijk verwerkbaar, slijtvast en geschikt als antislip vloer.

Orka Synthetics BV produceert ook diverse vloer-, wand- en rolcoatings op zowel epoxy- als polyurethaanbasis. Ze dienen als bekleding en / of bescherming van beton, hout, staal en andere ondergronden of als belijningscoating. Ook gietvloeren voor bedrijven en woningen behoren tot het leveringsprogramma.

In de loop van de jaren heeft Orka een indrukwekkende lijst van referenties opgebouwd. Zonder volledig te zijn noemen we daarbij: Auping (26.000 m2!), Trivium, Plukon Food Group, Zwanenberg, Scania, en retailketens als Jumper, Zuivelhoeve, Praxis, Karwei en Gamma(> 100.000 m²). Sinds een aantal jaren zitten daar ook bedrijven bij uit België en Duitsland. Indirect leveren Nederlandse handelsbedrijven de producten ook door aan de rest van de wereld. Zo ging onlangs een zeer grote levering via Nederland naar de eindklant in Griekenland(visverwerker) en werd door een Duitse klant een groot project nabij Freiburg gerealiseerd.

Toekomst

Orka groeit hard (in 2019 met 50%). Daarom gaat Orka in 2021 verhuizen naar een groter pand binnen Deventer. Aan de Rostockstraat 15 wordt een pand betrokken dat bijna vier keer groter is dan het huidige pand. Hiermee legt Orka de basis voor verdere groei. Deze groei zal in toenemende mate ook vanuit het buitenland komen. De beginnende export smaakt naar meer en de indirecte export bewijst dat er grote kansen liggen naar meer landen.

Export landen

België | Duitsland

Ceo

Orka | Yarden Gross