Producent glasvezelvliezen

Owens Corning Veil Netherlands

Producent glasvezelvliezen

Een wereldbedrijf in Apeldoorn. Waar ooit Van Gelder Papier gevestigd was, zitten nu drie bedrijven, die ook alle drie een deel van de activiteiten van Van Gelder hebben voortgezet, dit zijn AFP Holland, Loparex en Owens Corning. Dat laatste bedrijf heeft de business rondom glasvezel voortgezet. Daarbij gaat het om de productie van glasvezelvliezen, niet te verwarren met de glasvezel die we voor internet gebruiken, dat is namelijk heel wat anders. Glasvliezen worden in vele toepassingen gebruikt. Je komt het dagelijks tegen en vaak zonder dat je het merkt. Het wordt gebruikt in onder andere vloerbedekking en plafondplaten, maar bijvoorbeeld ook in vliegtuigen en auto’s. Owens Corning is een wereldspeler op de markt van glasvliezen. Directeur Jan Coerts: “ We zijn bijzonder trots op het feit dat we marktleider zijn in de productie van plafondplaten waar glasvezelvlies in is verwerkt, wereldwijd! Niet voor niets dat we zeggen: een wereldbedrijf in Apeldoorn!”

Owens Corning is onderdeel van het gelijknamige Amerikaanse concern. Op wereldbasis werken er bij dat bedrijf 16.500 mensen en de totale omzet beloopt zo’n vijf tot zes miljard euro per jaar. In Apeldoorn werken er 180 mensen. Deel zijn van een Amerikaanse eigenaar betekent ook dat de Angelsaksische cultuur deel uitmaakt van Owens Corning. Directeur Jan Coerts beoordeelt de mix tussen de verschillende culturen als erg positief: “Onze lijnen zijn kort, de betrokkenheid van onze mensen is enorm, en we zijn erg resultaatgericht. En daarmee combineren we de positieve elementen uit de verschillende culturen!”

Owens Corning in Apeldoorn exporteert haar producten over de gehele wereld. Het grootste deel blijft binnen Europa, maar ook Noord-Amerika, China, India en het Midden Oosten worden geleverd vanuit Apeldoorn. De meeste afzetgebieden laten een goede groei zien en de vraag naar glasvezelvlies zal naar verwachting blijven groeien. Daarnaast is Owens Corning voortdurend op zoek naar nieuwe toepassingen voor haar producten.

Export landen

Europa | Noord-Amerika | China | India | Midden Oosten

Ceo

Owens Corning Veil Netherlands | Jan Coerts