Ontwerpers voor de zorg

Panton

Ontwerpers voor de zorg

Panton is onlosmakelijk verbonden met de gezondheidzorg. Panton was het eerste – en nog steeds het enige – ontwerpbureau dat zich ook daadwerkelijk specialiseerde in zorg en gezondheid, nu meer dan 15 jaar geleden.

Opgericht door Ingeborg Griffioen, die als een van de eerste de noodzaak van specialisatie in dit marktgebied heeft gezien. En we zien nu nog steeds hoe actueel dit is!

Managing Director Mario de Zeeuw: ‘Panton wil mensen de hulpmiddelen in handen geven om de uitdagingen in hun eigen of andermans gezondheid te overwinnen. Dat doen wij door met ons team van ontwerpers producten en diensten te ontwikkelen die helpen gezond te worden of te blijven’. Daarbij is kennis van regelgeving, maar zeker ook het begrijpen van de context, de ziekenhuisomgeving met alle processen, medisch, maar ook belangrijke zaken als schoonmaak, essentieel’.

Strategisch design

Innovaties in de zorg zijn succesvoller wanneer ze ontwikkeld zijn vanuit de visie en strategische
doelstellingen van de organisatie. Panton helpt zorgorganisaties en bedrijven met het formuleren van de visie en het vaststellen van de doelstellingen op strategisch niveau. Panton is in staat deze te vertalen naar producten en diensten die waarde opleveren voor patiënten, zorgverleners en organisaties. Innovaties in de zorg zijn tevens succesvoller wanneer ze ontwikkeld zijn vanuit de behoeftes van patiënten en zorgverleners. Om dit te waarborgen werkt Panton actief samen met
zorgprofessionals en patiënten in al onze innovatietrajecten.

Panton doet dit voor bedrijven in de zorg; van startups tot grote bedrijven als Philips, van
ingewikkelde beademingsapparatuur tot eenvoudige disposables of zelfs apps. Daarnaast werkt Panton natuurlijk voor zorginstellingen, vooral ziekenhuizen, wooninstellingen etc. Daarbij wordt
Panton betrokken bij het oplossen van problemen, zowel door het ontwikkelen van nieuwe producten als bijvoorbeeld het optimaliseren van processen om bijvoorbeeld een zorgpad efficiënter en effectiever te maken.

Panton zoekt de diepte met betrekking tot ontwikkeling: de gebruiksaspecten + normering + testen.

Het bedrijf heeft niet zozeer de doelstelling om de grootste te worden , maar meer om impact te
hebben; wezenlijke producten en diensten te ontwikkelen. Daarbij zijn twee zaken van ultiem belang;

– Gedrag: juist in het ontwerpen van producten en diensten kun je bijdragen aan positieve
verandering van gedrag en zo preventie stimuleren
– Hoe kun je besluitvorming en behandelprocessen in het ziekenhuis verbeteren en veel meer met de patiënt oppakken.

Export landen

Zweden | Duitsland | UK | België

Ceo

Panton | Mario de Zeeuw