Parantion

Software

Parantion brengt met behulp van innovatieve online app(licatie)s data in kaart voor organisaties om ontwikkeling van mens en organisatie te stimuleren. Veilig en vertrouwelijk omgaan met gegevens heeft daarbij hoge prioriteit. Het bedrijf groeit snel, is opgericht in 2003 en telt 32 medewerkers.

Levensbron
Parantion vindt zelf dat ze geen IT-bedrijf is. Ook al ontwikkelt ze wel software. Dit is geen doel op zich, net zoals automatiseren geen doel op zich is. Goede informatie is nodig om de juiste beslissingen te nemen. Data wordt in de toekomst een van onze belangrijkste (levens-)bronnen. En net als dat we zuinig om moeten gaan met ons water en het milieu, moeten we ook zuinig zijn op onze data, gegevens en privacy.

Medisch E-platform
Parantion maakt verschillende apps. Apps om veilig enquêtes mee te maken (Easion), om kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs te ondersteunen (Groeidocument) en Scorion. Scorion is hét online platform waarmee je inzicht krijgt in de eigen ontwikkelingen of de ontwikkeling van je studenten of medewerkers. “Het gebruik van Scorion leidt echt tot betere dokters…” zei onlangs een directeur van een ziekenhuis. Het platform kent verschillende modules waarbij je zelf bepaalt wat belangrijk is voor jou of je organisatie. Overzichtelijke dashboards zorgen voor een accuraat en actueel zicht op wat mensen echt kunnen. Parantion is met Scorion marktleider in Nederland in de medische opleidingen. Ieder Universitair Medisch Centrum in Nederland werkt namelijk met Scorion. Naast de medische wereld maken ook veel onderwijsinstellingen en andere (semi)overheden gebruik van de producten en diensten van Parantion.

Parantion goes China
In China bestaat veel aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van de medische opleidingen. Veel medisch specialisten worden naar het buitenland gestuurd om opgeleid te worden en dat gaat te langzaam. China investeert daarom veel in het goed opleiden. In nauwe samenwerking met de opleiding Tandheelkunde van het Radboudumc is Parantion een pilot gestart met de University of Stomatology in Guangzhou voor de introductie van Scorion.

Groeimogelijkheden
Directeur Roel Smabers verwacht dat de snelle groei van de afgelopen tijd ook de komende jaren doorzet: “Opleidingen vertellen elkaar dat Scorion goed werkt en veel inzicht geeft. We krijgen dus wekelijks nieuwe vragen. Daarnaast verwachten we een intensieve samenwerking in China en zijn onlangs gestart in Zuid-Duitsland met kans op meer en is er interesse uit België en Finland”.

Export landen

Duitsland | China | Australië

Ceo

Parantion | Roel Smabers