Plate Mates

Plate Mate

Plate Mates

In 1990 richtte de vader van Michel Nales zijn eigen bedrijf Horena Trading Holland op. Michel was daarvoor eigenaar van een bekend restaurant in de regio en ergerde zich aan de logistiek op drukke momenten in het restaurant. Er was te weinig opslagcapaciteit in keukens en koelingen voor geprepareerde borden. Vooral in drukke periodes is er nauwelijks plek om alles fatsoenlijk, toegankelijk en hygiënisch op te slaan. Na afloop van een werkdag werd aan de bar de problematiek van te weinig ruimte besproken. Nales senior die ingenieur is, ging direct daarna aan de slag en binnen een dag stond het eerste prototype er. Na verdere verbeteringen was de eerste Platemate klaar.

De Plate Mate is nu een wereldwijd gepatenteerd product waarmee een groot aantal borden simpel en snel op een uiterst klein oppervlak worden geplaatst. Hierdoor zijn (deels) voorbereide gerechten eenvoudig op te slaan in de koeling of hotbox. Plate Mate biedt bovendien handige beschermhoezen die uitdroging en geurtjes voorkomen. In de verrijdbare Plate Mates kan ieder type bord of schaal tot vijf centimeter hoog geplaatst worden. Of het servies nu rond, vierkant, rechthoekig of ovaal is; ieder bord past. Het afstellen gaat snel en eenvoudig, dankzij de vier afstelknoppen voor de steuntoepassingen.

Wereldwijde export

De onderdelen van de Plate Mates worden grotendeels door metaal- en kunststofbedrijven in de regio onder de specificaties van Plate Mate gebouwd. Alles is Made in Holland! De montage van de Plate Mates geschiedt sinds de oprichting door de Sociale Werkplaats in Emmeloord. Van daaruit gaan jaarlijks zo’n 8.000 Plate Mates voor het grootste deel (96%) naar het buitenland. Er wordt gewerkt met exclusieve distributeurs in 35 landen en zij leveren vervolgens door aan de horecagroothandel, hotelketens, ziekenhuizen en de scheepvaart.

Michel: “veel van de eindklanten zien we zelf niet behalve wanneer er onderdelen besteld worden. Onze Plate Mates zijn modulair opgebouwd en dat maakt vervanging van onderdelen heel makkelijk. Dit vervangen van onderdelen gebeurt overigens zelden. De geleverde Plate Mates zijn zeer robuust en gaan zeer lang mee. Eigenlijk maken we ze te goed”!

Deze focus op kwaliteit levert Plate Mate een uitstekende reputatie in de branche op. Veel klanten kiezen bewust voor de Platemate en het label Made in Holland. De toekomst ziet er daarom goed en stevig uit.

Export landen

Bijna geheel Europa | Egypte | Zuid-Afrika | Uruguay | VAE | USA | Thailand | China | Australië

Ceo

Plate Mate | Michel Nales